Akcija „ZASADIMO 1000 IZNAD 1000“

1.3.2012.S ciljem poticanja lokalnog stanovništva na bavljenje tradicionalnom poljoprivredom Javna ustanova „Park prirode Biokovo“ podijelila je vlasnicima biokovskih dolaca koji se nalaze iznad 1000 m nadmorske visine 1000 kg sjemenskog krumpira.
Podijeljene su dvije sorte krumpira – kleopatra i liseta koje su se do sada u biokovskom podneblju pokazale rodne i kvalitetne. U akciju je uključeno 40-tak zainteresiranih vlasnika biokovskih dolaca, a budući da je namjera Javne ustanove ovu i slične aktivnosti provoditi i u narednim godinama, za početak je krumpir dijeljen u vrećama po 25 kg sjemenskog krumpira. Na ovaj način dobiti će se uvid u stvarno stanje količine proizvedenog krumpira u Parku prirode Biokovo, ali i razvijati brend „biokovskog krumpira“. Ovaj brand želimo poticati kao tradicionalnu poljoprivednu kulturu koja je stoljećima prisutna na Biokovu - kulturu izuzetne kvalitete proizvedenu na ekološkim osnovama proizvodnje i na najvećoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj.
Ova mjera je jedna od mjera poticaja i subvencija lokalnom stanovništvu koje su predviđene strateškim dokumentom Javne ustanove - Planom upravljanja.
Također, ovim putem pozivamo sve vlasnike biokovskih dolaca koji su zainteresirani za sadnju ove kulture iznad 1000 m nm da se jave u Javnu ustanovu „Park prirode Biokovo“.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.