Advent u Makarskoj – Božićni grad 2017.: Građane i goste čeka preko 40 događanja, Trg Tina Ujevića postaje makarsko klizalište

Makarski Božićni grad svoja vrata otvara 3. prosinca na Kačićevu trgu uz koncert grupe Magazin, a u vjerojatno najambicioznijem izdanju do sada donosi preko 40 događanja zaključno do 6. siječnja iduće godine. Naime, uz zabavni program koji, između ostalog, dovodi i goste poput Gorana Karana, grupe MORT kao i doček Nove godine uz Željka Bebeka, velika će novost biti adventsko izdanje Trga Tina Ujevića na kojem će biti postavljeno veliko klizalište.
Nadolazeće osmo izdanje Božićnog grada najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici gdje su predstojeća događanja te novosti u koncepciji adventske ponude predstavili gradonačelnik Jure Brkan, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić , pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić, direktorica TZ Makarske Hloverka Novak Srzić kao i gradska savjetnica za kulturu Sandra Vranješ. – Cilj Božićnog grada prvenstveno je ponuditi našim sugrađanima i neke dodatne aktivnosti tijekom zimskog perioda. Ja vjerujem da će s ovakvim programom i pod vodstvom današnjeg inicijalnog odbora koji je proveo od ideje do realizacije projekt polučiti uspjeh, no o tome će najbolju ocjenu dati građani. S druge strane, sve ovo radimo i za makarski turizam, obogaćivajući kulturni i društveni život u vremenu izvan sezone. Stoga se nadam da će naš trud prepoznati i naši hotelijeri te program i događanja Božićnog grada uvrstiti u vlastitu ponudu, odnosno da će im kvaliteta Božićnog grada biti dodatni argument za otvaranje hotela u zimskom periodu. Ako ne već sada, neka bude dogodine, ja vjerujem da se može – kazao je gradonačelnik Jure Brkan, dodavši da na projekt Božićnog grada gleda kao na jedan od početaka daljnjeg razvoja turističke ponude, koja bi se u doglednoj budućnosti trebala posvetiti i jačanju sportskog turizma pogotovo u razdoblju siječnja i veljače. Direktorica TZ Makarske Hloverka Novak Srzić istaknula je kako u kontekstu promjena koje će se uskoro događati na turističkom planu u Makarskoj advent ima važno mjesto u planu produženja turističke sezone. – Turistička zajednica i Grad Makarska ove su godine zbog toga posvetili dosta pažnje advenstkom dobu, i mnogo je napora uloženo kako bi dva najljepša trga u gradu, Kačićev trg i Trg Tina Ujevića imali s jedne strane kvalitetan zabavni program, a s druge strane, po prvi put i veliko klizalište, što me posebno veseli. Ranije su nam djeca trebala odlaziti u Split, sada će klizalište imati u svom gradu. Mislim da je ovo ujedno i najbolji poziv svim gostima da posjete Makarsku u adventsko doba – dodala je Novak Srzić. Vezano za samo klizalište koje će svakako biti velika atrakcija, posebno među mladima, pročelnik Kuzmanić najavio je da će biti otvoreno svakog dana do 23 sata navečer, a da će u jutarnjim terminima biti organizirana i školica klizanja za sve koji žele naučiti, a posebno za djecu iz makarskih škola. Što se tiče teme kućica u Božićnom gradu, zamjenik Dražen Nemčić najavio je kako će natječaj za zakup trajati do 17. studenoga, te da će o koncesionarima odlučivati komisija na temelju tri kriterija – tematizacije kućice, ugostiteljske ponude te samih cijena. – Smisao naše božićne priče je ne da ona ikome bude laka zarada, nego da uistinu bude u duhu Božićnog grada. Zbog toga će nam biti bitna raznolikost ponude te tematizacija kućica kako bi one zapravo obogatile izgled Božićnog grada – dodao je Nemčić.


O. Franić
 

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.