9. Festival klapa uz mandoline i gitare

Na pozornici Ljetnog kina u subotu 31. kolovoza 2013. će se, u organizaciji Grada Makarske i Turističke zajednice Makarska, a pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića, održati deveti po redu Festival klapa uz mandoline i gitare na kojem će nastupiti ukupno devet dalmatinskih klapa od Dubrovnika pa sve do Zagreba. Moramo istaknuti da je ovo prvi i jedini festival klapa u Hrvatskoj na kojem klape koriste instrumentalnu gitarsku i mandolinsku pratnju, za razliku od uobičajenih a capella festivala. Upravo zbog ove posebnosti Festival se u kratko vrijeme organizirao i dobio značaj na nivou Hrvatske. Svaka klapa izvodi po dvije pjesme od kojih jedna mora biti tradicionalna.  
Posjetitelji će moći uživati u pjesmama klapa Sol (Pag), Srdela (Makarska), Kumpanji (Blato na Korčuli), Ragusa (Dubrovnik), Kampanel (Zagreb), Kamen (Kamen), Hrvace (Hrvace), Grobnik (Čavle) i Balatura (Kučine) koje će nastupiti uz pratnju Mandolinskog sastava Rovinjež (Trogir). Voditeljica programa na Ljetnoj pozornici bit će Tanja Topić, dok će u pauzi nastupiti gitarski duo Stipan Popović i Martin Andrijašević.
Festival počinje u 20,30 sati a ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se nabaviti u pretprodaji u Fotomuzikalijama Joko (Kačićev trg bb) ili na blagajni Ljetnog kina od 19,30 sati.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.