8. svibnja izbor najbolje makarane

22.2.2011.


Piše: Jasna Morović

Natjecanje u izradi najbolje slastice tradicionalne „Torte Makarane“ ove godine organizirat će se nešto kasnije nego je to bilo do sada, s obzirom na nadolazeća karnevalska događanja i kasan datum Uskrsa, doznajemo od Lidije Vukadin Vranješ, stručne suradnice Grada Makarska.
Ovaj zanimljivi, i za Makarsku važan gastro-kulinarski događaj ove godine održat će se 8. svibnja 2011. u kavani Memory hotela Meteor. Kao i dosadašnjih godina, glavni organizator je Grad Makarska, a suorganizatori su Turistička zajednica Grada i Hoteli Makarska d.d.
Glavni cilj ovog natjecanja je promocija i stvaranje branda tradicionalne makarske slastice – torte makarane, kao i motiviranje naših sugrađanki, ali i sugrađana da svojim posebnim receptom ožive tradiciju torte makarane, čija povijest seže još u vrijeme kraljevine Austro-Ugarske. U Makarskoj ima puno domaćica koje imaju stare recepte za pripravu ove tradicionalne slastice za koju je specifično da se priprema samo za osobite prilike: krštenja, vjenčanja i slične fešte. Ukus joj je specifičan, s obzirom da joj je glavni sastojak badem. Zbog svega navedenog za ovu godinu nastojat ćemo animirati što više domaćica– majstorica sa starim recepturama, ističe Lidija Vukadin Vranješ.
Organizatori za ovu godinu planiraju uvesti novitete; programski, natjecateljski, sadržajno i medijski te čitavu manifestaciju dignuti na jednu višu razinu. Upravo stoga, danas 18. veljače u zgradi grada održan je prvi radni sastanak kako bi se sve na vrijeme organiziralo, a na kojem se definirao datum i mjesto održavanja, ali i nove ideje koje će se uskoro prezentirati javnosti.


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.