5. Mediteranski sajam: opet najbolji!

7.4.08.

Izlagači na štandu Grada Makarske i Turističke zajednice, sa 5. Mediteranskog sajma zdrave prehrane i ljekovitog bilja opet su se vratili prepuni pozitivnih dojmova i sa još jednom nagradom u rukama. Nakon prošlogodišnje nagrade za najbolji proizvod, ove godine uslijedila je nagrada za najbolji nastup. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja svake godine dodjeljuje tri nagrade: najbolji proizvod, najbolji nastup, te najveći doprinos promociji ekološkom gospodarstvu. Ovogodišnji sajam okupio je najviše izlagača do sada, čak njih 201, uglavnom proizvođača ekološki proizvedenih proizvoda, među kojima se našao i Željko Mavrović.

    


Osim kvalitetnih proizvoda i atraktivne ambalaže, štand Grada Makarske plijenio je Makarskim nošnjama koje je za potrebe prezentacije posudio FA Tempet, a nosile su ih Jelena Erceg i Jasminka Šaša. Klapa Garbin pjesmom je još više začinila atmosferu, a na zidu se prikazivala DVD prezentacija Turističke zajednice Grada, te je tako štand Grada Makarske bio nezaobilazna „štacija“ svim posjetiteljima sajma. Sve navedeno rezultiralo je odličnoj prezentaciji, te naposljetku osvajanjem nagrade za najbolji nastup. O samoj kvaliteti nastupa govori činjenica kako na Mediteranskom sajmu u Dubrovniku još nitko od izlagača nije dobio nagradu dvije godine za redom, što je ujedno i nepisano pravilo.

    


Klapa Garbin je svojom pjesmom toliko oduševila organizatore koji su ih stoga uvrstili u službeni dio programa Svečane večere, gdje su nastupili zajedno sa skupinom Posavski bećari.
Posebno zadovoljstvo, kako kažu izlagači, bilo je vidjeti posjetitelje koji su prošle godine kupili neki od njihovih proizvoda, te su sada - čim su došli na sajam odmah posjetili štand Grada Makarske, te time potvrdili kvalitetu prezentiranih proizvoda.
Natjecanju Mediteranski stol (izbor za najbolji proizvod) odazvala se i Jasminka Šaša, sa Makarskim rafiolom, koji je obzirom da se radi o sajmu zdrave prehrane, posebno za ovu prigodu napravila bez šećera, koristeći isključivo med u vlastitoj proizvodnji.
Važno za istaknuti je kako je nagradu za najveći doprinos promociji ekološkom gospodarstvu osvojio naš sugrađanin Veljko Barbieri.

    

    

Sada već prepoznatljiv i uigran tim sa štanda Grada Makarske i Turističke zajednice Grada, dobio je poticajne pohvale organizatora i posjetitelja, te slobodno možemo reći da su ostvarili i puno više od očekivanog.


Na 5. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane i ljekovitog bilja izlagali su:


JASMINKA ŠAŠA – P. O. G. Apry Herbatica
Kompletna proizvodnja pčelinjih proizvoda

RAVLIĆ DIJANA - kućna radinost
Suveniri od kamena mediteranskih motiva (kamene kućice, pitari s ljekovitim biokovskim biljem)

JELENA ERCEG – kućna radinost
Eterična ulja, ulja za masažu, kreme od ljekovitog bilja

ANTE GRBAVAC - kućna radinost
Sapuni od maslinovog ulja, aromatizirana ulja, aromatizirana morska sol, voćne rakije

ROSANA ŽARNIĆ – kućna radinost
Travarice od planinskog ljekovitog bilja, višnjevača od domaćih višanja, orahovica, maslinovo ulje

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.