4. srpnja u Ljetnom kinu: Otvaranje Makarskog kulturnog ljeta uz kazališni hit ''Čovik, zvir i kripost''

Na pozornici Ljetnog kina 4. srpnja u 21 sat bit će službeno otvoreno ovogodišnje Makarsko kulturno ljeto. Iako su događanja počela već u nedjelju, nije slučajno da će službeno otvorenje manifestacije biti baš u srijedu navečer, u sklopu prvog ovoljetnog kazališnog hita ''Čovik, zvir i kripost'' u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Punih 40 godina nakon što je ova komedija Luigija Pirandellija u adaptaciji Vanče Kljakovića postigla veliki uspjeh, a tada su uloge tumačili Zdravka Krstulović, Ivica Vidović, Boris Dvornik i Josip Genda, redateljica Nina Delmestre oživjela je ovu priču s novom glumačkom postavom. Tako lik gospodina Prošpera tumači Goran Marković, Kapetana Lovru Oradu Marjan Nejašmić Banić, gospođu Oradu Andrea Mladinić, sina Điđija Donat Zeko, a u ostalim su ulogama Pere Eranović, Vicko Bilandžić, Zorana Kačić Čatipović i drugi. Baš kako je pamti ona starija publika, ‘Čovik, zvir i kripost’ i danas je svojevrstan vatromet karaktera i fešta mentaliteta zaogrnuta u splitsku čakavicu, a iako je aktualna glumačka postava preuzela nimalo lagan zadatak dostizanja izvedbe istinskih glumačkih legendi iz 80-ih godina, sigurni smo da će gostovanje HNK Split izazvati veliki interes i privući makarsku publiku.Po cijeni od 40 kuna ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u poslovnici Mariva turista, a predstava započinje u 21 sat.

Sutrašnja predstava samo je uvertira bogatom programu Makarskog kulturnog ljeta 2018. koje, u organizaciji Grada Makarskei Turističke zajednice Grada Makarske, sve do sredine rujna donosi preko 70 različitih događanja u kojima će, vjerujemo, svatko pronaći nešto za sebe.

I ove godine Makarska će ugostiti velike zvijezde hrvatske pop glazbe poput Massima Savića, Nine Badrić, Petra Graše i Zorice Kondže, a Makarane i njihove goste očekuju i brojna druga glazbena događanja: Makarski jazz festival, Festival klapa uz mandoline i gitare, koncerti klapa Maslina, Contra i Subrenum. Program donosi i brojne večeri klasične glazbe u sklopu kojih će, među ostalim, nastupiti mladi pijanist Marin Limić i Zagrebački gudački kvartet.

Ono po čemu će se ova turistička sezona zasigurno pamtiti jest veliki spektakl koji će se na Osejavi održati 1. kolovoza - nastup ruskog Carskog baleta koji će izvesti glasovito Labuđe jezero! U suradnji s Kinom Mediteran pripremljen je bogati filmski program, a uz predstavu ''Čovik, zvir i kripost'', makarska publika imat će priliku pogledati i predstavu Famozna u izvedbi glumačke družine Histrion , kao i Za umrijeti od smijeha Teatara Rugatino.

Ni ovog ljeta neće ostati zakinuti brojni turisti koji s nestrpljenjem očekuju održavanje pučkih fešti. Uz tradicionalne ribarske večeri, Festival ribe, Makarski ljetni karneval očekuju nas i brojne druge fešte poput Noći Kalalarge ili Noći Zelenke. Dakako, one najveće slijede za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kada će na gradskoj rivi koncert održati Mate Bulić, dok će za sam kraj ovogodišnjeg programa biti organizirano također tradicionalno uprizorenje pomorske bitke i proslava Dana HRM-a.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.