170 maturanata će polagati državnu maturu

03.02.10.


Piše Janja Glučina

I makarski maturanti su se do zakazanog roka 31.siječnja prijavili za polaganje državne mature.
Maturanti Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, svih 146 u pet razreda, pokazali su zanimanje za polaganje mature. Dok su učenici gimnazije, a ovdje je takvih 85 maturanata u dva razreda opće i jednom jezične gimnazije, obvezni, državnu maturu polagat će i maturanti ekonomske i HTT-a . Osim obveznih predmeta, hrvatskog i stranog jezika te matematike, među izbornim su najzainteresiraniji za predmete: politika i gospodarstvo te biologija. S polaganjem izbornih počinju već od 19. veljače, kazala nam je Elizabeta Karin, ispitni koordinator državne mature u Srednjoj školi fra A.K.Miošića.
Iz Srednje strukovne škole na polaganje državne mature odlučili su se i maturanti jedinog razreda četverogodišnjeg programa - elektrotehničara. Od tih 28 maturanata namjerava bilo kada studirati njih 25,a samo 3 njih to nema namjeru nikada i nisu zainteresirani za polaganje državne mature. Polaganje je u ožujku, a dodatna nastava iz hrvatskog i stranog jezika se kontinuirano odvija. Inače, u ovoj tehničkoj školi za izborne predmete 22 maturanta je u grupi neobveznih predmeta izabralo fiziku,a devet njih informatiku, kazao nam je profesor Željko Matić, koordinator državne mature iz Srednje strukovne škole.


Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.