16. travnja u Makarskoj: Besplatni pregledi usne šupljine s ciljem rane dijagnostike oralnog karcinoma

Travanj je mjesec svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata. Ove se godine prvi put obilježava i u  Makarskoj i to u subotu 16. travnja od 9,00 do 13,00 sati na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske (kod hotela Biokovo) u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Split i Medicinskim fakultetom u Splitu.

Za pregled usne šupljine s ciljem rane dijagnostike oralnog karcinoma, koje će obaviti liječnici sa Zavoda za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split, prijave i uputnice nisu potrebne.

Karcinom usne šupljine najčešće se otkriva u uznapredovalom stadiju kada su terapijske mogućnosti smanjene, a prognoza znatno lošija. Postupak ranog otkrivanja vrlo je jednostavan, a sastoji se od pregleda oralne sluznice koji se provodi u okviru rutinske liječničke kontrole ili samopregledom.

Cilj akcije je podići svijest i razinu znanja građana o ovoj bolesti, ukazati na rizične čimbenike koji utječu na ovu bolest i upozoriti na važnost redovitih pregleda u svrhu što ranijeg otkrivanja bolesti.

Nadamo se Vašem odazivu.

Jedna minuta pregleda usne šupljine može spasiti Vaš život.

Zadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.