120. obljetnica rođenja Tina Ujevića

5.7.2011.


Povodom 120. obljetnice od rođenja našeg sugrađanina TINA UJEVIĆA, sinoćnjim otvaranjem izložbe u Gradskom muzeju započela je trodnevna proslava u organizaciji Gradske knjižnice Makarska i Grada Makarske, a u sklopu Makarskog ljeta 2011.
Tinove tekstove i stihove pratili su mezosopranistica Nada Sumić i Aleksandar Srzić, a izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda.
Večeras (5. srpnja 2011.) održat će se glazbeno-pjesnički recital na Trgu Tina Ujevića s početkom u 21,30 sati. U sklopu večerašnjeg programa nastupit će makarski glazbenici, recitatori i voditelji: braća Puharići na trubi, klapa Srdela, Žana Šulenta, Željko Kuluz, Fani Botica, Ivan Božičević i Romana Lalić (Zelena grana s tugom žutog voća), klapa Makarska, Stipan Popović, Albert Josipović, Dražen Bogdanović (Zelena grana s tugom žutog voća).
U četvrtak 7. srpnja 2011. u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka, a u sklopu trodnevne proslave, održat će se izložba slika: Za let si, dušo, stvorena.PROGRAM
utorak, 7. srpnja 2011.
21,30 sati

brača Puharić Toni i Jure (Begovi)– Tamo da putujem

Klapa Srdela : Lipo moje makarsko more

Ivan Božičević i Romana Lalić Pejković – Zelena grana s tugom žutog voća

Klapa Srdela: Makarsko mila

Stipan Popović, Albert Josipović, Dražen Bogdanović: Zelena grana s tugom žutog voća

Klapa Makarska : Marineta


Tinove stihove čitat će:

Željko Kuluz
Fani Botica
Žana ŠulentaZadnje vijestiImate pitanja?
Pošaljite nam upit!

Vaši podaci pohraniti će se na email serveru i koristit će se isključivo u svrhu komunikacije s Vama nastavno na poslani upit, te se neće dijeliti s trećim stranama bez Vaše izričite privole.