18°C weather icon

S osmijehom u školu: Edukacija novih pomoćnika u nastavi u organizaciji udruge Sunce

07.09.2018.

U sklopu projekta ''S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca'', 5. rujna je započela edukacija za nove pomoćnike u nastavi u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom '' Sunce''.

Edukacija obuhvaća osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje i  karakteristike učenika s teškoćama u razvoju u ukupnom trajanju od 20 sati. Predavači su edukatori - rehabilitatori Brankica Srzić, Ognjen Vela i Mateja Jurjević, pedagoginja Jelenka Medoš, psihologinja Jadranka Ivandić i socijalna pedagoginja Ana Popović.

Nositelj projekta ''S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca'', za koji su sredstva osigurana sredstvima Europskog socijalnog fonda, je Grad Makarska, a partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Makarska razvojna agencija MARA.  

Zahvaljujući uspješno realiziranom projektu tako će u dvije makarske osnovne škole u sljedeće četiri godine s 20 učenika s teškoćama raditi 11 pomoćnika te još  dodatna 4 pomoćnika za čiji je rad sredstva osigurao Grad Makarska.

makarska logo