10°C weather icon

Priznanje Lutkarskom društvu Zlatousti: Centar za kulturu Općine Travnik ''Carevu večeru'' nominirao za najbolju predstavu u 2019. godini

05.03.2020.

Predstavu ''Careva večera'' Lutkarskog društva Zlatousti Centar za kulturu Općine Travnik nominirao je za najbolju predstavu u 2019. godini. Veliko je to priznanje za makarske glumce amatere koji ove godine slave svoju veliku obljetnicu: 20 godina rada.

 

 

-Ova nominacija je za nas velika čast i u Travnik će naši predstavnici svakako ići bez obzira hoćemo li ostati samo na nominaciji ili ćemo dobiti nagradu. Riječ je o jednoj ''zdravoj'' ekipi s kojom je uistinu zadovoljstvo raditi, a koju sam ja imao prilike upoznati davno prije preko folklora.  Tako je to krenulo, i evo drago mi je da sada imamo gostovanja i s jedne i sa druge strane, da radimo dobre stvari koje publika prepoznaje, rekao nam je idejni začetnik, predsjednik i redatelj Lutkarske skupine Zlatousti Davor Šegota.

 

Podsjetimo, makarski Zlatousti su sa predstavom ''Careva večera'' u Travniku gostovali u listopadu prošle godine, na Kamernoj sceni Centra za kulturu, u sklopu manifestacije “Andrićevi dani 2019”. Tom prigodom potpisan  je i Sporazum o suradnji između Javne ustanove Centar za kulturu općine Travnik i Lutkarskog društva “Zlatousti” Makarska, kao potvrda već započete suradnje i podstrek za nove, buduće kulturne razmjene. Zlatousti su, naime, već oduševili tamošnju publiku  u travnju prošle godine izvedbom predstave ''Žalosno' u sklopu proslave manifestacije “Travničke pozorišne svečanosti”, a ništa manji dojam Pozorište Travnik nije ostavilo na makarsku publiku prošle godine kad su dvorani Arte izveli predstavu ''F.K.P.''

 

U međuvremenu, razvila se suradnja i između drugih kulturnih ustanova i institucija.Gradski muzej Makarska u Travniku se predstavio izložbom u sklopu proslave Dana općine Travnik, nakon što je tamošnji muzej u Makarskoj gostovao u sklopu Noći muzeja. Treba naglasiti da su u Makarskoj nastupali i glazbenici travničke Mustra Orchestre, dok su naši glazbenici uzvratili posjet nastupom Glazbene škole Makarska.

 

Jednako zadovoljstvo uspješno realiziranim projektima dijele i Grad Makarska i Općina Travnik tim više što su 2017. potpisali i službeni sporazum o prijateljstvu i suradnji.

 

 

makarska logo