20°C weather icon

Policajac kojeg građani hvale: Gradonačelnik Brkan uručio priznanje Kristianu Banoviću

22.11.2018.

Za Kristiana Banovića, policijskog službenika Policijske postaje Makarska gradonačelnik Jure Brkan, u nazočnosti dogradonačelnika Dražena Nemčića, upriličio je prijem te mu uručio priznanje za doprinos sigurnosti lokalne zajednice i angažman u turističkoj sezoni. Čestitajući mu na priznanju gradonačelnik Brkan je naglasio – Uz prirodne ljepote Makarske za njezine građane i turiste važna sigurnost. Na tom planu, a to je istaknula i Policijska postaja Makarska, Kristian Banović se ističe i u mnogome je zaslužan da je naš grad visoko na ljestvici sigurnosti.

 

Zahvalio je PP Makarska na dobro odrađenom poslu u turističkoj sezoni, kako njezinoj pripremi tako i prevenciji. – Kristian Banović je policajac godine, uzor kako se savjesno i časno djeluje u zajednici i pomaže, ustvrdio je gradonačelnik Brkan. Dodao je da je Grad Makarska uvijek na raspolaganju za pomoć, a svoj je prilog dati i pri obnovi zgrade Policijske postaje Makarska, jer Sporazum o tome već je potpisan s Ministarstvom unutarnjih poslova.

 

Primanju su bili nazočni Stipe Žigo, pomoćnik načelnika za policiju PP Makarska, te Jurica Tolić, vođa Sektora PP Makarska.

 

- Ovo je zahvalnost cijeloj Policijskoj postaji Makarska i dodatna motivacija, naglasio je Žigo, podsjetivši da je ovo treća godina zaredom da se proglašava najbolji policijski službenik. Istaknuo je da je Kristian Banović pokazao iznimnu samoinicijativnost, zalaganje i stručnost. Imao je 30 zapljena raznih vrsta opojnih droga, te je u 65 slučajeva vozače zatekao pod utjecajem alkohola. Brojni građani hvale njegovu profesionalnost, a u kontaktima s turistima mu umnogome pomaže znanje engleskog jezika.

 

- Radni dan mi je dug jer putujem iz Jesenica. Volim posao koji radim. Tek mi je 28 godina, tri i pol godine sam u Policijskoj postaji Makarska. Mlad sam policajac i red je na meni ‘da povučem’, skromno će i odgovorno Kristian, zahvalivši se kolegama na ukazanom povjerenju, a Gradu Makarska na vrijednom priznanju.

 

J. Morović

makarska logo