20°C weather icon

Obnova prostora najstarije kulturne institucije: Grad Makarska dobio 200.000,00 za uređenje prostorija Gradske glazbe Makarska

18.01.2019.

Grad Makarska u 2019. će realizirati još jedan vrijedan projekt zahvaljujući uspješnoj prijavi na Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu Ministarstva kulture: za projekt Sanacija i adaptacija dvorane za vježbe i pomoćnih prostorija Gradske glazbe Makarska dobiveno je 200.000,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 252.334,00 kuna.

 

Cilj projekta je poboljšanje uvjeta za vježbu članova Gradske glazbe Makarska, omogućavanje napretka mladim glazbenicima, razvoj i popularizacija Gradske glazbe Makarska te stvaranje kvalitetnijeg okruženja i orkestra koji će upotpunjavati kulturno-glazbenu ponudu grada.

 

Gradska glazba najstarija je kulturna institucija na području Makarske rivijere i broji 47 članova. Smještena je u prizemlju zgrade u vlasništvu Grada Makarske, u kojoj udruga djeluje više od 5 desetljeća. Nastupa na svim značajnijim događanjima u organizaciji Grada Makarske, a već godinama gostuju i na međunarodnim festivalima. S ciljem popularizacije Gradske glazbe osnovana i sekcija Big Band, usmjerena na popularne i modernije vrste glazbe, koja je već u prve četiri godine postojanja postala svojevrsni makarski brend.

 

Grad Makarska u proteklih je godinu dana učinio velike napore na poboljšanju uvjeta ustanova u kulturi te kulturnoj ponudi grada. U provedbi su projekti ''Uređenje i adaptacija Gradske knjižnice Makarska'', ''Centar za posjetitelje'', te ''Revitalizacija kulturne baštine zaseoka Kotišina''.

 

 

makarska logo