12°C weather icon

Žene, oskudica i obilje – natječaj za kratku priču

23.11.2011.

24.11.2011.

prijava: 10.01.2012.
organizator: Centar za ženske studije
url: http://www.zenstud.hr

Centar za ženske studije, u cilju poticanja ženskog stvaralaštva, raspisuje Natječaj za kratku priču, pod nazivom Kratka priča je ženskog roda. Na Natječaj se mogu prijaviti kratke priče na temu Žene, oskudica i obilje, a rok prijave je10. siječnja 2012.

Može se prijaviti najviše jedna priča s najmanje dvije, a najviše pet kartica teksta (1 kartica = 1800 znakova s prazninama). Priče ne smiju biti ranije objavljene - niti samostalno niti kao dio nekog dužeg proznog teksta.

Prijava mora biti poslana osobno, uz uvažavanje svih uvjeta Natječaja, a šalje se anonimno (pod šifrom) snimljenu na CD-u u word-formatu, na adresu:
Centar za ženske studije
Dolac 8
10000 Zagreb
s naznakom 'Natječaj za kratku priču'

Ime i prezime, adresa stanovanja u RH (grad, ulica i kućni broj) te broj telefona šalju se u odvojenoj omotnici na adresu:
Centar za ženske studije
Dolac 8
s naznakom 'za Natječaj: Kratka priča je ženskog roda'

Pristigle priče pregledat će Natječajni odbor u sastavu: Andrea Zlatar, Iva Grgić Maroević, Nataša Petrinjak, Rada Borić, Renata Jambrešić Kirin i Vera Vujović.

Izabrane priče (30 priča) bit će predstavljene na Festivalu Kratka priča je ženskog roda, koji će se održati 2. i 8. ožujka 2012. Dodjeljuju se tri ravnopravne nagrade od po 1.000 kuna, uz komplet prva dva kola Biblioteke Virginije Woolf, izdanja Centra za ženske studije.

Vijesti vezane uz natječaj Kratka priča je ženskog roda objavljivat ćemo na stranicama Centra.
makarska logo