23°C weather icon

Zbog posebnih epidemioloških mjera 20. sjednica 18. svibnja u dvorani Vatrogasnog doma: Gradsko vijeće odlučuje o paketu mjera za poduzetnike koji su direktno pogođeni krizom uzrokovanom širenjem bolesti COVID-19

12.05.2020.

Zbog posebnih epidemioloških mjera koje su u Republici Hrvatskoj stupile na snagu uslijed pandemije COVID-10, 20. sjednica Gradskog vijeća Makarske, koja je sazvana za za ponedjeljak 18. svibnja u 10 sati, neće se održati u gradskoj vijećnici već u dvorani Vatrogasnog doma.

 

Sjednica će biti organizirana sukladno mjerama koje je propisao Stožer civilne zaštite RH poštujući mjere udaljenosti među vijećnicima i nošenja zaštite opreme bez izravnih fizičkih kontakata. Sukladno navedenim mjerama, sjednica će se održati bez nazočnosti novinara i gostiju zbog limitiranog broja osoba i prostora održavanja. Stoga Grad Makarska podsjeća sve zainteresirane kako se sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske može izravno pratiti putem lokalnog Radija Makarska rivijera. Nakon završetka sjednice, javnost će biti informirana o svim donesenim odlukama putem priopćenja koje će biti objavljeno na službenoj internet stranici Grada Makarske. Dnevni red i materijali za 20. sjednicu dostupni su na službenoj stranici Grada Makarske  www.makarska.hr.

 

Na dnevnom redu 20. sjednice Gradskog vijeća, nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, naći će se i odluka o korištenju dijela naplaćenih sredstava komunalne naknade i komunalnog doprinosa u 2020. godini i za druge namjene.

 

Vijećnici će raspravljati i paketu mjera za poduzetnike koji su direktno pogođeni krizom uzrokovanom širenjem bolesti COVID-19. Paket mjera za poduzetnike obuhvaća odluku o djelomičnom oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina na području Grada Makarske, odluku o djelomičnom oslobađanju od plaćanja komunalne naknade te odluku o oslobađanju od plaćanja zakupnine/naknade za poslovne prostore u vlasništvu Grada Makarske.

 

Pred vijećnicima će se naći i niz odluka vezanih za rad gradskih ustanova: zaključak o davanju suglasnosti na godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“ Makarska za pedagošku godinu 2018/2019 i godišnje financijsko izvješće za 2019. godinu Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce, zaključak o davanju suglasnosti na prijedlog I. izmjena Statuta Gradske galerije Antun Gojak, zaključak o davanju suglasnosti na izvješće o radu i godišnje financijsko izvješće Gradske galerije Antun Gojak za 2019. godinu,  zaključak o  davanju suglasnosti na prijedlog I. izmjena Statuta Gradske knjižnice Makarska, zaključak o davanju suglasnosti na godišnje izvješće o radu i godišnje financijsko izvješće Gradske knjižnice Makarska za 2019. godinu, zaključak o davanju suglasnosti na godišnje  izvješće Gradskog muzeja Makarska za 2019. godinu, zaključak o davanju suglasnosti na izvješće o radu Javne ustanove Gradski sportski centar Makarska za 2019.godinu  i godišnje financijsko izvješće Javne ustanove  Gradski sportski centar Makarska za 2019. godinu te zaključak  o davanju suglasnosti na izvješće o radu Javne ustanove Makarska razvojna agencija - MARA za 2019.godinu.

makarska logo