15°C weather icon

Završili VI. Lutkarski dani

10.05.2008.


Subotnjom izvedbom „Orfeja“ po već prepoznatljivoj i unikatnoj izvedbi Zlatoustih završili su VI. Lutkarski dani – Makarska 2008., koji su od srijede 6. svibnja okupirali sve raspoložive pozornice grada. Istoga dana u hotelu Park priređen je i domjenak dobrodošlice na kojem je organizator sudionicima zahvalio uručivši im prigodne darove: majice i zahvalnice.
Iako pomalo izmijenjeni u odnosu na prvih pet, kada je događanje organizirala udruga Zlatousti, ovogodišnji Lutkarski dani, koje je po prvi put organizirao Grad Makarska, usprkos manjim proračunskim sredstvima, nedostatku prostora, i sl., ostvarili su planirano: lutkari su i ove godine bili u Makarskoj, ali i ono najvažnije - na odlasku su svi poručivali kako se vraćaju i sljedeće godine, ako ne i prije.
O uspjehu ovogodišnjih Dana svjedoče i popunjena mjesta na svim predstavama.
Hvala svima, posebno onima koji su po prvi put doživjeli lutkarsku Makarsku – zagrebačkom, mostarskom i splitskom kazalištu lutaka, omiškim „Piratima“, dramskoj družini makarskoga savjetovališta «Lanterna», a najviše tetama i roditeljima.
Hvala i onima bez čije pomoći ove manifestacije ne bi ni bilo – supokrovitelju Turističkoj zajednici Grada Makarske te upravi i osoblju hotela Park i Biokovo.
Zacijelo će oduševljena djeca dugo prepričavati zgode i nezgode svojih junaka, dok je organizatorima ovo još jedno veliko iskustvo.

 

 

Crvenkapica, ali da ne bude vuka - Zagrebačko kazalište lutaka, Hotel Park

 

 

Grašak na zrnu kraljevine - Tvornica lutaka Zagreb, Hotel Park

 

 

Kako se nekad igrao šah - Dječja skupina Pirati Omiš, Trg 156. Brigade HV

 

 

Kad se ženi kralj Vrdalj - Lutkarsko kazalište Mostar, Hotel Park

 

 

 

Lahor - Savjetovalište Lanterna, Hotel Biokovo

 

 

Šime i Filomena - Vrtić Zvončica, Art Cafe

 

 

Zeko traži mamu - Kazalište lutaka Split, Hotel Park

 

 

Orfej - Lutkarsko društvo Zlatousti, Ljetna pozornica

 

makarska logo