14°C weather icon

Završeno Makarsko ljeto 2012.

03.09.2012.

4.9.2012.

Kiša je 1. rujna navečer onemogućila svečanost zatvaranja Makarskog ljeta, a na kojoj je bio najavljen nastup Gradske glazbe Makarska, klape Garbin i FA Tempet. Ipak, nebo se smilovalo oko 22 sata iste večeri i na Spomeniku Glavica je bilo živo na After ljeto partyju uz svirku domaćeg benda Bestidnici i gostiju – hrvatskog pop sastava Jinx.

Nakon što su kišom preplašenu publiku zagrijali Bestidnici, pozornicu su preuzeli Jinxi. Svoje dobro raspoloženje prenijeli su na publiku pjevajući stare i nove hitove s čestom tematikom ljeta, upravo prikladnom za ovaj koncert – Smijem se, Da smo se voljeli manje, Bye, bye, bye …Teško je bilo u zanosu kraja ljeta ne zaplesati.

Ovogodišnje Makarsko ljeto, u organizaciji Grada Makarske, iza sebe je ostavilo više od 80 različitih priredbi, a počelo je Festivalom mediteranskog filma. Svečano je otvoreno 20. lipnja. Gosti i domaća publika iz večeri u večer mogli su uživati u koncertima, ribarskim večerima, feštama, posjetiti izložbe. I prava je sreća što niti jedna manifestacija nije odgođena, jedino je kiša omela da fanfare na kraju označe završetak Makarskog ljeta 2012.
Piše Jasna Morović
Foto Željko Kovačić
makarska logo