13°C weather icon

Završeno dvodnevno savjetovanje i osposobljavanje članova Stožera zaštite i spašavanja, Civilne zaštite i vatrogastva

25.04.2012.

26.4.2012.

Budući da je zakonska obveza jedinica lokalne samouprave (uz donošenje Procjene ugroženosti i Plana zaštite i spašavanja) i osposobiti članove Stožera ZiS-a, Zapovjedništva Civilne zaštite i vatrogasnog zapovjedništva, članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Makarske na čelu s načelnikom Ivanom Ivandom te članovi zapovjedništava Civilne zaštite i DVD-a Makarske sudjelovali su u utorak i srijedu (24. i 25. travnja 2012.) na dvodnevnom savjetovanju i osposobljavanju u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja Centra za specijalističko osposobljavanje Split u Divuljama.
Program se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela. Prvoga dana programa održan je teoretski dio koji je sadržavao niz predavanja: Sustav zaštite i spašavanja, Obveze i zadaće odgovornih osoba zaštite i spašavanja u jedinicama lokalne samouprave, Stožerno upravljanje u kriznim događajima, Studija slučaja, Psiho-socijalni aspekt ponašanja u katastrofama i Odnosi s javnošću.
Drugog dana programa organizirana je simulacijska kabinetska vježba - postupanje u slučaju pustošnoga potresa s epicentrom na podnožju Biokova, intenziteta VIII. stupnja MSK- ljestvice.
U završnoj raspravi ocijenjeno je da je vježba bila vrlo korisna i da je uspješno odrađena.
Ovaj je program održan u organizaciji splitskog Područnog ureda Državne uprave zaštite i spašavanja.makarska logo