14°C weather icon

Završeni radovi: Tijekom dana prestanak posebne regulacije prometa od Doma zdravlja do Osnovne škole Stjepana Ivičevića

07.03.2016.

Radovi rekonstrukcije sustava oborinskih voda koji su započeli 26. veljače zbog kojih je vrijedila posebna regulacija prometa od Doma zdravlja do „Velikih vrata“ završeni su u subotu. Promet će biti otvoren tijekom današnjeg dana nakon što firma „Prvi treptač“ označi horizontalnu signalizaciju, a djelatnici Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti postave zaštitne ograde koje su se i ranije nalazile u neposrednoj blizini Osnovne škole Stjepana Ivičevića.
Podsjetimo, zbog dodatnih neplaniranih radova posebna regulacija prometa trajala je duže od očekivanog. Zatvorene za promet bile su Ulica Stjepana Ivičevića i Ulica don Mihovila Pavlinovića sve do križanja Ulice Ante Starčevića i Jadranske ulice. Promet za osobna i teretna vozila odvijao se alternativnim pravcem iz smjera istoka državnom cestom D8 do zapadnog ulaza u grad.
- Riječ je o velikom zahvatu kojim je završeno razdvajanje fekalne i oborinske kanalizacije i kojim su stvoreni uvjeti za nastavak izgradnje samostalne oborinske kanalizacije u Ulici don Mihovila Pavlinovića prema tržnici. Na ovaj način riješili smo velike probleme koje smo uslijed obilnih kiša imali u ovom dijelu grada, a posebno u Prvosvibanjskoj ulici. Uskoro nastavljamo s radovima na oborinskoj kanalizaciji u Biokovskoj ulici. Promet kroz Ulicu don Mihovila Pavlinovića i Ulicu Ante Starčevića bit će normaliziran tijekom današnjeg dana, no osobno sam inzistirao da se vozila ne prepuštaju dok se posebno ne označi horizontalna signalizacija i vrate zaštitne ograde koje su bile postavljene kraj Osnovne škole Stjepana Ivičevića. S obzirom na nepovoljne vremenske prilike možemo bili zadovoljni jer su radovi ipak okončani u kraćem vremenskom roku, a ja se želim svim građanima zahvaliti na strpljenju jer znam da su ih radovi omeli u njihovim svakodnevnim obvezama - rekao je gradonačelnik Tonći Bilić.
 

makarska logo