24°C weather icon

Zavod za zapošljavanje predstavio Nacionalni program zapošljavanja

31.05.2009.

9.6.09.

 

piše: I. Ćurković


Za nova radna mjesta 123 milijuna kunaRavnateljica odjela aktivne politike zapošljavanja u Zavodu za zapošljavanje Elena Gudelj iz Splita je zainteresiranim Makaranima predstavila mogućnosti dobivanja sredstava za otvaranje novih radnih mjesta ili za obrazovanje već zaposlenih. Kako je naglasila voditeljica skupa, iz državnog proračuna ove godine je izdvojeno 123 milijuna kuna za zapošljavanje od čega 45 milijuna ide za obrazovanje ili prekvalifikaciju uposlenih.


 

Na sastanku je bilo petnaestak gospodarstvenika, a ispred gradske uprave dogradonačelnik Ante Novak.

Nacionalni plan zapošljavanja podijeljen je u poglavlja i odnosi se na mlade koji su nezaposleni, dugotrajno nezaposlene, posebne skupine, mlade bez radnog staža, osobe iznad 50 godina života, obrazovanje nezaposlenih, obrazovanje zaposlenih, stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa i javni radovi.
Gospodarstvenici, ali i novi čelnici općina sa primorja, postavili su nekoliko pitanja o načinu povlačenja sredstava i načinu njihova korištenja.


Mirni tijek sastanka poremetio je Marko Zelić koji je postavio pitanje kako sačuvati postojeća radna mjesta. Zelić je pri tom optužio ministra Polančeca kao glavnog krivca što u Makarskoj ne radi 250 radnika, a sve zbog nefunkcioniranja pravne države. Nakon svog izlaganja Zelić je napustio skup.

makarska logo