9°C weather icon

Zasramila se bura kad je čula klapska grla

31.08.2008.

1.9.08.

VIŠE FOTOGRAFIJA S FESTIVALA MOŽETE POGLEDATI U LINKU FOTOGALERIJA


Ovogodišnji IV. festival klapa uz mandoline i gitare okupio je 10 klapa koje su se natjecale za brončanu, srebrnu i zlatnu plaketu, od koje je samo jedna osvojila nagradu žirija, te jedna nagradu publike. Bura, koja je u jakim mahovima zapuhala u subotu predvečer, nije omela sedamstotinjak ljubitelja klapske pjesme da do posljednjeg mjesta popune gledalište ljetne pozornice i uživaju u trosatnom spektaklu.  Novost na ovogodišnjem festivalu su makarski izvođači: Adria, Marineta i Makarana. Na festivalu su se pojavili u klapskom izdanju te svojim izvedbama oduševili svoje sugrađane. Voditeljica Tamara Šoletić, poznata kao Lili iz serije Zauvijek susjedi, osim najava klapa, čitala je stihove Jakše Fiamenga, koji su izazvali odlične komentare u publici. Nakon natjecateljskog dijela programa, u kojem je svaka klapa izvela po dvije pjesme, Tedi Spalato je u pauzi uz gitaru svojim virtuoznim muziciranjem i pjevanjem izmamio gromoglasan pljesak i ushićene osmjehe na licima publike. Prema izboru publike, pobjednik je mlada klapa MOSTINA iz Omiša, koja je kući ponijela keramičku skulpturu makarske keramičarke Ivane Brkić Gojak. S maksimalno osvojenih 100 bodova od žirija (u kojem su sjedili profesori D. Tambača-predsjednik, I.Kenk, R.Samodol, V.Vuletin i S. Radić), pobjednik festivala je klapa VOLOSKO iz Voloskog. Osvojila je već poznatu keramičku lampu s grbom Grada Makarske, također rad navedene autorice, te plaćeni koncert na Makarskom ljetu 2009. Nagrade pobjednicima uručili su zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda te direktor festivala Vedran Buble.
Zlatnu plaketu dobila je klapa BERULIA iz Brela, srebrne plakete klape KUMPANJI iz Blata na Korčuli i ADRIA iz Makarske, a brončane plakete klape: SRDELA iz Makarske, MOSTINA iz Omiša i KONTRADA iz Posedarja.
Još jedna novost na ovogodišnjem festivalu je i suvenir, tj. CD i DVD od prošlogodišnjeg, kojeg je organizator poklanjao uz kupljenu ulaznicu.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinijeli, na bilo koji način , organizaciji IV. festivala klapa uz mandoline i gitare: natjecateljima, sudionicima, sponzorima, pokroviteljima i prijateljima, te FA Tempet i Odbojkaškom klubu Makarska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


makarska logo