13°C weather icon

Započeli radovi na izgradnji Astro parka

10.02.2016.

Na platou ispred Makarske zvjezdarnice na Glavici započela je prva faza radova(zemljani i betonski radovi) na izgradnji Astro parka. Izvođač je tvrtka Mata d.o.o., a vrijednost radova iznosi 244.445,00 kuna s PDV-om. Nositelj projekta, koji je od strane Ministarstva turizma kroz program Fond za razvoj turizma sufinanciran sa 200.000,00 kuna, je Grad Makarska, a inicijator i partner DAUP Orion.
Astro-park koji se namjerava implementirati na platou ispred Makarske zvjezdarnice primjer je javno-civilnog partnerstva Grada Makarske i DAUP Oriona. Originalnu ideju Oriona i višegodišnji trud u ishođenju projektne dokumentacije prepoznao je Grad Makarska te u svom proračunu osigurao sredstva za njegovu realizaciju kao i tehničku pomoć u pripremi dokumentacije za prijavu na javni poziv Fonda za razvoj turizma.
Ovaj projekt logičan je nastavak turističke valorizacije Makarske zvjezdarnice i Spomenika na Glavici, a bit će jedinstveni spoj znanosti, obrazovanja i turističke atrakcije na području Republike Hrvatske.
Njegovom realizacijom bit će zaokružen projekt Makarske zvjezdarnice, a predio Glavice bit će oplemenjen još jednim sadržajem koji će privlačiti djecu i mlade od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta kao i obitelji s djecom. Astro park bit će na raspolaganju školama, udrugama, klubovima i udruženjima za realizaciju različitih programa čiji je cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih.
 

makarska logo