7°C weather icon

Započela turistička promidžba Makarske u Njemačkoj

30.11.2009.

9.12.09.


Piše Ivo Ćurković
Foto Gloryan Grabner i klapa Murtela


Mlada makarska klapa «Murtela» prošlih je dana volonterski odradila kulturno-turističku prezentaciju Grada u gradovima prijateljima Steinu i Nürmbergu.
Od 27.11. do 02.12. kroz osam nastupa na Božićnim sajmovima (Weihnachtsmarkt), njemačkom narodu, a i turistima iz cijelog svijeta koji su se tu zatekli, darovana je toplina Makarske u tradicionalnoj dalmatinskoj klapskoj pismi. Na središnjem koncertu 01.12. u Nürmbergu procjenjuje se da je nastup naših pjevača pratilo preko desetak tisuća ljudi na ozvučenom trgu.
Ovom prigodom je potpredsjednik Gradskog vijeća grada Makarske prof.Gloryan Grabner uz kulturno-turističku odradio i diplomatsku misiju uručivši prigodne poklone Grada gradonačelniku Steina g. Kurtu Krömeru te dogradonačelniku g.Rolfu Benderu i pozvao ostale visoke predstavnike gradova prijatelja Steina: Falkenstein (DE), Gueret (FR) i Puck (PL) da sklope prijateljstvo sa gradom Makarskom. «Mislim da Grad sa svakim novim europskim prijateljstvom otvara sebi bezbrojne razvojne mogućnosti, a posebno na turističkom području», zaključuje Grabner.


makarska logo