- weather icon

Započela realizacija projekata Vijeća za komunalnu prevenciju

04.03.2008.

7.3.08.

    


Članovi Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Makarske ozbiljno su se prihvatili posla. Da podsjetimo, 1. veljače 2008., na 29. sjednici Gradskog poglavarstva konstituirano je ovo tijelo, čija je osnovna zadaća očuvanje i povećanje razine sigurnosti u Makarskoj, povećanje kvalitete življenja, te sprječavanje i uklanjanje negativnih pojavnosti u našem gradu.
Odmah nakon konstituiranja, radna grupa definirala je projekte i naravno prioritete vijeća. Jedan od njih svakako je uređenje okoliša odgojno-obrazovnih ustanova: zgrade srednje škole, dječjih vrtića Vrapčić, Zvončica i Ciciban. Još u srijedu započelo je uređenje okoliša Zvončice; nasuta je i poravnana zemlja, a uskoro slijedi i ozelenjavanje.

Mrak koji okružuje zgradu dječjeg vrtića Ciciban u noćnim satima već dugo vremena zabrinjava mnoge, te je stoga član vijeća Stipe Žigo (djelatnik Policijske postaje Makarska) inicirao promptno postavljanje stupova javne rasvjete u neposrednoj blizini zgrade. Nakon jutrošnjeg uvida radne grupe (koju čine i gradonačelnik Marko Ožić Bebek sa svojim zamjenicima Ivanom Ivandom i Antom Novakom), čelnici Grada odmah su reagirali postavljanjem istih, a uskoro slijedi i uređenje nogometnog igrališta srednje škole.
Jedan u nizu ciljeva vijeća je i uspostavljanje partnerskih odnosa sa vama poštovnani građani, te stoga uskoro planiramo predstaviti program, ideje i ostale projekte ovog važnog tijela.

makarska logo