27°C weather icon

Zajednički koncert Gradskog zbora Makarska i talijanskog zbora Ars Vocalis: More kao vječna inspiracija i poveznica dvaju gradova

14.10.2019.

U organizaciji Grada Makarske, u subotu navečer u dvorani Arte održan je zajednički koncert Gradskog zbora Makarska i zbora Ars Vocalis(Roseto degli Abruzzi), grada prijatelja Grada Makarske. Koncert je dio programa proslave Dana grada Makarske i 20. obljetnice Gradskog zbora Makarska.

Grad Makarska pozvao je delegaciju Grada Roseto degli Abruzzi i zbor Ars Vocalis na proslavu dana Grada u uzvratni posjet s obzirom da su Gradski zbor Makarska, zajedno s delegacijom Grada Makarske, prošle godine bili gosti talijanskog grada prijatelja. Riječi dobrodošlice prvom čovjeku Roseta Sabatinu Di Girolamu i njegovoj suradnici pročelnici Odjela za turizam Carmeliti Bruscia uputio je gradonačelnik Jure Brkan.

– Drago nam je da ste nas posjetili i želimo da ponesete najljepše dojmove i sjećanje. Ujedno vam zahvaljujem na gostoprimstvu koje ste nam pružili za našeg posjeta Rosetu prošle godine u prigodi obilježavanja Dana grada. Vjerujem da će naše prijateljstvo jačati i razvijati se – istaknuo je gradonačelnik Brkan. Čestitao je Gradskom zboru Makarska i voditelju Marinu Ercegu na vrijednom jubileju.

Gradonačelnik Roseta zahvalio je na dobrodošlici i izrazio oduševljenje domaćinima i Makarskom. Podsjetio je da prijateljske veze dvaju gradova sežu u šezdesete godine prošlog stoljeća te 80 -tu godinu kada je potpisana Povelja o prijateljstvu. Posebno je naglasio kako su prijateljske veze ostale čvrste i u najtežim trenucima, u vrijeme Domovinskog rata kada je grad Roseto degli Abruzzi bio među prvima koji su ponudili slanje humanitarne pomoći.

Iako su kontakti uvijek ostali, suradnja je nakon Domovinskog rata obnovljena tek prošle godine. Gradski zbor Makarska održao je zajednički koncert sa zborom Arsa Vocalis na njihovoj proslavi Dana grada, a  na poziv tamošnjeg nogometnog kluba najmlađe kategorije Zmaja sudjelovale su na tamošnjeg nogometnom turniru.

Prijateljstvo dvaju gradova u subotu navečer na najljepši su mogući način, kroz glazbu, produbili Gradski zbor Makarska i zbor Ars Vocalis koju su na kraju koncerta zajedno izveli dvije skladbe: ‘O more duboko’ i Mare nostra’.

 

makarska logo