17°C weather icon

Zajednička sjednica Gradskih poglavarstava Makarske I Vrgorca

14.04.2009.

15.4.09.


U makarskom hotelu Park jutros je održana zajednička sjednica Gradskih poglavarstava Makarske i Vrgorca na čelu s gradonačelnicima Markom Ožićem Bebekom i Borisom Matkovićem, a čiji se dnevni red sastojao od dvije točke:

1. Rasprava o sanaciji državne ceste D512 (Makarska - Vrgorac) te donošenje zaključka o istoj;

2. Rasprava o aktivnostima vezanim za Gospodarsku zonu „Ravča“.

Rasprava o sanaciji državne ceste D512 (Makarska - Vrgorac) te donošenje zaključka o istoj;
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Makarske Marko Ožić Bebek je u uvodnom izlaganju naveo da su gradonačelnici Vrgorca i Makarske, po Zaključku zajedničke sjednice od 16. veljače 2009. g, nazočili sastanku kod Hrvatskih cesta u Zagrebu vezano za dogovaranje detalja za početak sanacije državne ceste D512. Na sastanku je dogovoreno da se kreće s rekonstrukcijom 12 km navedene ceste. Sanaciju dijela ceste potrebno je izvršiti do početka turističke sezone zbog velike frekvencije prometa navedenom trasom u ljetnom razdoblju.
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Vrgorca Borislav Matković dodao je da se rekonstrukcija navedenih 12 km uglavnom odnosi na dio od Makarske prema Stupici na čvor Ravča (križanje D512 i D62, kod crkve u Ravči).
Zaključak navedene točke je kako će gradska poglavarstva Makarske i Vrgorca tražiti od Hrvatskih cesta u Zagrebu hitni postupak sanacije državne ceste D512 (Makarska - Vrgorac) i čvora Ravča (križanje D512 i D62, kod crkve u Ravči) da početka turističke sezone.
Rasprava o aktivnostima vezanim za Gospodarsku zonu „Ravča“
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Makarske Marko Ožić Bebek je u uvodnom izlaganju naveo da je grad Makarska ograničen prostorom kako morem, tako planinom Biokovo, a da grad Vrgorac ima dovoljno prostora za izgradnju jedne gospodarske zone koja bi, zbog 2 koridora, petlji i blizine luke Ploče, svim gospodarstvenicima kao i gradovima Makarskoj i Vrgorcu mogla biti razvojno zanimljiva.
Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Vrgorca Borislav Matković najavio je prezentaciju dokumentacije Gospodarske zone „Ravča“ koja će biti predstavljena članovima Poglavarstva i gospodarstvenicima nakon sjednice Poglavarstava, a na njoj će se izložiti mogućnosti i prednosti Gospodarske zone „Ravča“.

Osim dvije navedene krucijalne teme predsjednici oba Gradska poglavarstva osvrnuli su se na jednu lijepu zajedničku akciju koja se već prošle godine u turističko-prezentacijskom smislu pokazala veoma uspješnom, a to je prezentacije vrgoračkog branda - vrgoračke jagode u Makarskoj. Navedena prezentacija održat će se za vrijeme održavanja teniskog turnira „MAKARSKA LADIES OPEN 2009.“ koja će, u isto vrijeme, omogućiti promoviranje ovog vrgoračkog proizvoda i uljepšati ovu značajnu manifestaciju.

Predsjednik Gradskog poglavarstva Grada Vrgorca Borislav Matković istaknuo je i niz akcija koje Grad Vrgorac pokreće vezano za organizaciju poljoprivrede koje će također imati veliki utjecaj za povezivanje ova dva grada i po tom pitanju.

Cilj zajedničke suradnje Grada Makarske i Grada Vrgorca je ostvarivanje svih projekata, bilo infrastrukturalnih, gospodarskih, kulturnih ili turističkih koji će doprinijeti poboljšanju svih životnih interesa građana ova dva grada.

Nakon sjednice održan je i sastanak sa gospodarskim subjektima grada Makarske na kojemu je gradonačelnik Vrgorca Boris Matković predstavio gospodarsku zonu Ravča za koju su nazočni gospodarstvenici iskazali osobit interes.
makarska logo