11°C weather icon

Za Novu Godinu iznenađenje – ŠKORO!

29.11.2007.

 

30.11.07.

Građani i posjetitelji naše Internet stranice vrijedno su glasovali za svoje omiljene izvođače, a najveći broj glasova sakupio je Milo Hrnić za kojeg su glasala čak 92 posjetitelja od ukupno 314. Drugi po redu je Gego i Picigin bend, miljenik Makarske publike, koji nas je kroz ovu godinu zabavljao čak dva puta, te kojega, kako anketa pokazuje nikad dosta.


 S obzirom da je Milo Hrnić angažiran u Šibeniku, a Gego na
 Hvaru, Gradska vlast odlučila se da će Makarane u Novu
 2008. uvesti još jedan izvrsni „zabavljač“, zvijezda Hrvatske
 estrade – Miroslav Škoro, koji je ovog ljeta „zapalio“
 Kačićev trg. Sigurni smo da će Škoro u povodu ovogodišnje
 noći na Kačićev trg privući i mlade i stare, te tako upriličiti
 pravi novogodišnji spektakl.


     


Rezultati ankete:
Gego i Picigin bend 24,20 % (76)
Giulliano 2,87 % (9)
Danijela Martinović 5,73 % (18)
Dražen Zečić 7,32 % (23)
Đani Stipaničev 1,59 % (5)
Makarski bendovi 11,46 % (36)
Magazin 1,91 % (6)
Milo Hrnić 29,30 % (92)
Sandi 0,32 % (1)
The Obala 1,91 % (6)
Tony Cetinski 6,05 % (19)
Trio gušt 1,91 % (6)
Vinko Coce 3,18 % (10)
Vlatka Pokos 2,23 % (7)

Božićno-novogodišnji program

Ovogodišnji Božićno-novogodišnji program započet će 5. prosinca 2007. malonogometnim ženskim turnirom na Gradskom sportskom centru kojeg organiziraju Savjetovalište Lanterna i srednje škole.
Velika novost u programu bit će prigodni Božićni vlakić koji će već 6. prosinca sa Svetim Nikolom obići svu djecu grada i razveseliti ih prigodnim poklonima. Nakon što Sveti Nikola obavi svoj dio posla, u vlakić će se smjestiti Djed Božićnjak i gradskim ulicama voziti do vrtića i škola. U vlakiću će se puštati poznate Božićne pjesme, a djeca će se moći ukrcati na vlakić i družiti s veselim Djedom.
Dječji vrtić Biokovsko zvonce, O.š. oca Petra Perice i O.š. Stjepana Ivičevića tradicionalno pripremaju dječje programe.
Kazalište Zebra će 10. prosinca u Gradskom kinu odigrati predstavu za djecu „Božićna priča“.
U suradnji s gradskim klapama, 27. prosinca Grad Makarska organizira koncert klapa i zborova: „Božić u Makarskoj“. Na zajedničkom koncertu klapa i zborova nastupit će grupa Adria, klape: Murtela, Fjoret, Adrion, Makarska, Marinera, Garbin, Srdela, Stara srdela, Gradski zbor HKD Napredak i pjevački zbor Tempet. Kako bi se stvorila prava božićna atmosfera, klape i zborovi će na kraju udružiti glasove u pjesmi Radujete se narodi. Na vrijeme ćemo Vas obavijestiti gdje će se koncert održati.
Kao i dosadašnjih godina, Gradska glazba Makarska svoj grad će počastiti koncertima „Uvertira Božiću“ 24. prosinca ispred Katedrale Sv. Marka i na Trgu Kobaca, a 28. prosinca velikim koncertom u Katedrali Sv. Marka.

makarska logo