9°C weather icon

Više stipendija studentima: Gradonačelnik Jure Brkan potpisao 35 ugovora o stipendiranju uz već mjesečnu potporu

27.12.2017.

Gradonačelnik Jure Brkan potpisao je danas ugovore sa studentima s područja grada Makarske koji su u akademskoj godini 2017./2018. ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 1000 kuna. Ove je godine pravo na stipendije ostvarilo 35 studenata i to u 4 kategorije: uspješni studenti, studenti u deficitarnim zanimanjima, studenti slabijeg imovnog stanja i studenti umjetničkih studija. Zahvaljujući činjenici da je među studentima bilo i onih koji su u međuvremenu ostvarili pravo na državnu stipendiju ili su zadovoljili kriterije u 2 kategorije, pravo na stipendiju ostvarili su svi koji su se prijavili.


Gradonačelnik Jure Brkan, čijom je odlukom ove godine povećan i broj i iznos stipendija( prošle godine ih je bilo 32, a mjesečna potpora je iznosila 800 kuna, a ove godine ih je 35 uz mjesečnu potporu od 1000 kuna) najavio je nove promjene Pravilnika o stipendiranju te izdašniju potporu Grada.
-Čestitam vam na vašem uspjehu i želim da dogodine budete još bolji. Znam da ovo nije veliki iznos, ali ipak smo učinili korak naprijed jer smo u odnosu na prošlu godinu povećali i broj i iznos stipendija. Nadam se da će naša potpora vama u 2019. biti još izdašnija, a naš je cilj u budućnosti ponovno ići na izmjene Pravilnika jer želimo omogućiti da stipendije dobiju oni kojima je to najpotrebitije, kazao je gradonačelnik Jure Brkan naglasivši da je njegova želja, iako ih ugovori o stipendiranju na to ne obvezuju, da se bar dio studenata nakon studija vrati u Makarsku.


-Ove stipendije su bespovratne, vi Gradu ne dugujete ništa, ali ja bih volilo da u budućnosti, ako budete u prilici, ovdje nađete zaposlenje, formirate obitelj i doprinesete našem gradu. Mi kao gradska uprava potrudit ćemo se omogućiti nova radna mjesta ne da način da gradsku upravu pretvorimo u centar za zapošljavanje već da stvorimo klimu koja će poduzetnicima omogućiti nova zapošljavanja i otvaranje novih radnih mjesta. Još jednom svima čestitam i želim puno uspjeha no prije svega da budete normalni i pošteni mladi ljudi, naglasio je gradonačelnik Jure Brkan zaželjevši svima sretne božićne blagdane i puno sreće i uspjeha u nadolazećoj 2018. godini. Čestitkama gradonačelnika pridružili su se zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić i savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić Krivić.


Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Makarske u akademskoj godini 2017./2018. su Marta Glučina, Ivan Penović, Matea Katavić, Tonka Mateljak, Stipe Brnić, Mirna Brkušić, Ana Bokšić, Stjepan Šimić, Petar Marče, Mihovila Ivanda, Bepa Pavlić, Marin Barišić Marić, Tea Šarić, Ivana Galić, Daria Tokić, Nikolina Lozina, Lucija Tubić, Anđela Stanić, Dinko Matković, Eleonora Matijašević, Iva Jelavić, Magdalena Beroš Koren, Neven Radalj, Martina Roso, Ana Lalić, Ivana Čobrnić, Luka Marković, Borna Osvald, Anđela Jović, Bepo Grabovac, Antonia Jujnović, Lea Bušelić, Matea Roso, Maro Rica i Ivan Siciliani.
 

makarska logo