11°C weather icon

Vijeće za prevenciju: Komunalni redari i Policija češće će obilaziti lokacije na kojima se okuplja mladež

13.02.2018.

Vijeće na prevenciju Grada Makarske na svom je 2. sastanku raspravljalo na temu postavljanja video nadzora te mogućnostima poboljšanja uvjeta u neposrednom okruženju obrazovnih ustanova. Dopredsjednik Vijeća za prevenciju i zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić obavijestio je nazočne da je u tijeku postavljanje video nadzora na školskoj zgradi koju koriste Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića i Srednja strukovna škola Makarska. Dio kamera već je u funkciji, a u planu je postavljanje 32 kamere.

Na sastanku su doneseni sljedeći zaključci: 1. da će Komunalno redarstvo, u suradnji s Policijskom postajom Makarska učestalo opservirati okoliš obrazovnih ustanova i drugih lokacija na kojima se okuplja okupljanja mladeži, 2. da će Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti izgraditi nadstrešnicu na autobusnom stajalištu u Ulici Stjepana Ivičevića za učenike koji čekaju prijevoz za Bašku Vodu i Brela, 3. da će Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti osigurati sadnju raslinja ispred zgrade srednje škole.

Sastanku su uz dopredsjednika vijeća Dražena Nemčića nazočili i članovi Dino Nemčić, Stipe Žigo, Luca Ivanda, don Mislav Šaškor, Milivoj Brkušić, Sanja Puharić, Siniša Mračević, Marica Gržić, Renata Gudelj, Momir Sumić, Slavko Gudelj i Tonći Lalić.
 

makarska logo