4°C weather icon

VELIKI ZIMSKI KARNEVAL- Karnevalska povorka

28.02.2011.

1.3.2011.

Ovogodišnji jubilarni 15. Zimski karneval obilježen je nizom kvalitetnih maškaranih događanja koja će zasigurno postati tradicijom. Od svih događanja posebno se istaknuo Bal kraljice i kralja te izložba fotografija „15 godina zimskog karnevala“. Ovogodišnji karneval obilježen je velikim angažmanom makarskih maturanata, a sve kao uvertira centralnom događanju – Velikom zimskom karnevalu koji će se održati na pokladni utorak 8. ožujka 2011. Ukoliko to vremenske prilike dopuste, sigurni smo da će i ovogodišnja povorka ostati zapamćena po velikom broju sudionika. Krvavičani, Veliko Brdo, Kućanice, Forum SDP-a samo su neke od grupa koje nas svake godine oduševe svojim originalnim kostimima, scenografijom i izvedbom, a ove će im se pridružiti i mnogi drugi.
Okupljanje sudionika povorke kod "ELBIH-a" (ul. Kralja Petra Krešimira) započet će u 15 sati, a povorka rivom kreće u 15,30 sati prema zgradi Grada, gdje će biti postavljena centralna bina. Nakon predstavljanja svih grupa, prema standardnom programu održat će se čitanje testamenta i paljenje krnje.
Ples pod maskama, kao i dosadašnjih godina održat će se u hotelu Biokovo s početkom u 19 sati, a ulaznice će dobiti samo sudionici povorke. Party pod maskama za mlade održat će se u Art-cafeu (također s ulaznicama), s početkom u 19 sati.


PRIJAVE GRUPA
Sve skupine koje žele biti dio ove velike i nezaboravne povorke mogu se prijaviti u makarskoj Gradskoj knjižnici – don Mihovila Pavlinovića 1, svakim radnim danom od 8 do 20 sati, ili na broj telefona: 021/612-042.
Potrebni podaci za prijavu: naziv grupe, kontakt osoba, telefon, tema te pjesma za predstavljanje.

OBAVIJEST O REGULACIJI PROMETA
Zbog održavanja Velikog zimskog karnevala od 15,00 sati do završetka karnevala (planirano do 18,00 sati) za promet motornih vozila bit će zatvorena Obala kralja Tomislava (Gradska riva) - od križanja s Ulicom Stjepana Radića (TC Merces).
Molimo vozače da uklone svoje parkirane automobile s navedenog područja rive (od Mercesa do hotela Porin). U suprotnom će iste ukloniti pauk-služba o trošku vlasnika automobila.
Napominjemo i da će od 15,30 sati do prolaska povorke za promet biti zatvorena i Ulica kralja Zvonimira - i to od križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira IV. (od Tommyja).

 makarska logo