20°C weather icon

Velika eko akcija: U podmorju gradske luke, Plišćevca i Donje luke prikupljena četiri kontejnera otpada

14.05.2018.

Zahvaljujući Pomorskom športskom ribolovnom društvu ‘Arbun’ koje već 13. godinu zaredom organizira veliku eko akciju čišćenja morskog dna, u podmorju gradske luke, Pliščevca i Donje luke prikupljena su čak četiri kontejnera raznog otpada. U sklopu akcije, uređena je unutrašnjost i okoliš Arbuna, a pitura je zamirisala i na vezovima Pliščevca.
- U akciji je otpad uklonjen s oko 25 tisuća četvornih podmorja, a uz makarske ronioce sudjelovali su i mostarski. Sveukupno čistilo je četrdesetak ronilaca, a u akciji je sudjelovalo oko 150 volontera. Od velike pomoći nam je bio NB Sokol, vlasnika Igora Ivandića, koji je cijeli otpad dovezao do kopna. Lijepo vrijeme iskoristili smo za urediti prostorije našeg kluba te okoliš te sve popravke na pontonima koje redovito obavljamo. Uspjehu akcije doprinijeli su Grad Makarska, makarski vatrogasci, makarski Crveni križ, Šumarija Makarska, Makarski komunalac, JK Bura, VK Biokovo, Apfel, hotel Miramare, Elektrodalmacija Pogon Makarska - ističe Mario Urlić, tajnik PŠRD Arbuna, te im svima zahvaljuje na svesrdnoj pomoći.
Gloryan Grabner, predsjednik Crvenog križa Makarska, dodaje da su njihove vanjske ekološke aktivnosti započete krajem ožujka završene provođenjem nacionalne kampanje za čisti okoliš podmorja “Crveni križ u plavom okviru” koju provodi Crveni križ Makarska već treću godinu za redom.

Dobro odrađen posao valjalo je i proslaviti. Dok su se tijekom dana članovi PŠRD Arbun potrudili spremiti slastan gulaš navečer su mirisale srdele s gradela, sve uz pjesmu klape Garbin.

 

J. Morović

makarska logo