3°C weather icon

Veličanstven nastup Maksima Mrvice na prepunom trgu

17.07.2008.

22.7.08.


Sinoćnji koncert svjetski proslavljenog pijanista Maksima Mrvice privukao je ljubitelje klasične glazbe i popunio 800 sjedećih mjesta na Trgu Tina Ujevića, a mnoge, nažalost, ostavio bez karte na ulazu. Večer koju će mnogi Makarani i njihovi gosti pamtiti po Maksimovom virtuoznom nastupu na klaviru opravdano zauzima mjesto spektakla Makarskog ljeta 2008.
Iako najavljivana, kiša je „poštedjela“ Maksimov nastup, koji je do samog kraja svojim žarom sve više razbuktavao impresije i emocije publike. Binu je dotjerala umjetnica Desa Marjeta. Potaknuta Maksimovom glazbom za temu dekora odabrala je školjku. Dva videozida, koji su pratili svaki Maksimov pokret, dodatno su pridonijela koncertnom ugođaju. Koncertu je nazočio i gradonačelnik Marko Ožić Bebek uz nazočnost članova Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća.
Sretan spoj popularnih glazbenih djela izvedenih na klasičan način zadovoljio je glazbene apetite svih generacija u publici. Načinom interpretacije i odijevanja te ponašanjem na pozornici, mladi je pijanist sinoćnjim koncetom dokazao da je opravdano stekao svjetsku popularnost.
Fantastična podrška publike na kraju je rezultirala bisom i dodatnim oduševljenjem.

 

JOŠ FOTOGRAFIJA U VEĆEM FORMATU MOŽETE VIDJETI U LINKU FOTOGALERIJA.


 

 

 

 

 

 

 

 

makarska logo