13°C weather icon

Veleposlanik države Izrael Josef Amrani u Makarskoj

04.05.2011.

5.5.2011.


U srijedu 4. svibnja gradonačelnik Marko Ožić Bebek sa svojim je zamjenicima upriličio prijem za g. Yosefa Amranija, veleposlanika države Izrael u Republici Hrvatskoj. Veleposlanik Amrani u Makarskoj će boraviti 2 dana, s ciljem posjeta ostalih okolnih gradova i općina te širenja izraelske kulture. U svom je pozdravu istaknuo kako je bio upoznat s ljepotama Makarske, ali da se u to sada i sâm uvjerio. Gradonačelnik Bebek upoznao je veleposlanika s kapitalnim gradskim projektima; žičarom, novim sportskim centrom i lukobranom, koje bi Grad Makarska u skoroj budućnosti trebao realizirati, a u svrhu poboljšanja turističke ponude i produženja turističke sezone. Veleposlanik Amrani, inače jako zainteresiran za turizam Hrvatske, istaknuo je kako se ovdje krije veliki i neiskorišteni potencijal. Smatra kako je Hrvatska loše zastupljena ne samo u izraelskim medijima, već I među tour-operatorima, te kako u Izraelu postoji kriva percepcija Hrvatske. Upravo bi na marketingu i promociji vodeći ljudi hrvatskog turizma trebali temeljiti strategiju. Izraelci dosta putuju i siguran je da se drugačijim pristupom i većom promidžbom u Hrvatsku može dovesti veliki broj turista iz Izraela. Kao primjer istaknuo je Novalju na Pagu koja je hit među Izraelcima, koji krajem ljeta ondje organiziraju i različite zabavne i promidžbene aktivnosti.
Gradonačelnik Bebek iskazao je interes za uspostavljanjem prijateljskih odnosa s nekim izraelskim gradom, za što će se veleposlanik Amrani osobno založiti.
Kao uspomenu na ovaj posjet veleposlaniku je uručena “Makarka” – keramička lutka djevojke u makarskoj narodnoj nošnji, autorice Ivane Brkić Gojak.
U svom daljnjem programu veleposlanik je posjetio Gradski muzej, poluotok Sveti Petar, hotel Osejavu i Malakološki muzej, uz stručnu pratnju ravnatelja Gradskog muzeja Marinka Tomasovića.
makarska logo