15°C weather icon

Večeras u dvorani Arte: U 18 sati animirani film ''Nevjerojatna priča o divovskoj kruški'', a u 20 sati drama ''U mojim godinama još skrivam da pušim''

10.05.2018.

U sklopu manifestacije ''Svibanj u Arta'' Kino Mediteran Makarska večars nastavlja sa svojim programom i to u dva termina od kojih je jedan rezerviran za djecu, a drugi za odrasle. Večeras u 18 sati počinje projekcija animiranog pustolovnog filma ''Nevjerojatna priča o divovskoj kruški'', a u 20 sati je na repertoaru francusko-alžirska drama ''U mojim godinama još skrivam da pušim''.


ČETVRTAK, 10.5. u 18 sati - "Nevjerojatna priča o divovskoj kruški"


Svi žive sretno u mirnom primorskom mjestu Suncograd dok im omiljeni gradonačelnik Đibi ne nestane! Za vrijeme pecanja, mačka Prugica ulovi poruku u boci od Đibija koji je napisao da je zaglavio na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti. U boci se nalazi i malo sjeme – nakon što ga posade, iz njega izraste divovska kruška! Od kruške su izradili brod u kojem slon Sebastijan, maca Prugi i otkvačeni profesor Glukoza kreću u opasnu avanturu s gusarima, morskim zmajem i znatiželjnim duhovima.


ČETVRTAK, 10.5. u 20 sati - "U mojim godinama još skrivam da pušim"


Vrata tradicionalne kupelji otvorena su ženama svih dobi, društvenih statusa i svjetonazora, od majki i supruga, preko ljubavnica, djevica, do liberalnih i radikalnih žena. Običan je dan u kupelji u kojoj radi Fatima, daleko od pogleda muškaraca još se jednom okuplja raznolika skupina žena, svaka sa svojom jedinstvenom pričom. Nakon što se na vratima pojavi neočekivani posjetitelj, Fatimina ustaljena rutina posla ozbiljno je narušena, a jedan običan radni dan pretvara se u životno važan poduhvat. Film je dobio nagradu publike na filmskom festivalu u Solunu, a odlično ga je prihvatila publika Festivala mediteranskog filma Split i Kina Mediteran gdje je premijerno prikazan.
Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Makarskoj je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Makarske.

 

 


 

makarska logo