14°C weather icon

Utvrđeni kriteriji za sufinanciranje nabave školskih udžbenika osnovnoškolcima: Podnošenje zahtjeva od 22. kolovoza do 31. listopada

10.08.2016.

Grad Makarska ove će godine po prvi put sufinancirati nabavu školskih udžbenika te dodijeliti financijsku pomoć roditeljima učenika osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Makarske.

Sukladno odluci gradonačelnika Grada Makarske Tonća Bilića, koja je objavljena u Glasniku Grada Makarske broj 10/16, pravo na sufinanciranje udžbenika ostvarit će sljedeće kategorije: učenici iz obitelji s dvoje (2) ili više školske djece (isključivo djeca koja pohađaju osnovnu i srednju školu); učenici čija su oba roditelja nezaposlena ili je samohrani roditelj nezaposlen; učenici s teškoćama u razvoju; učenici čiji je jedan roditelj zaposlen, a ispunjava uvjet prihoda temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske.
Financijska pomoć roditeljima učenika osnovnih škola, po učeniku, iznosit će 300 kuna od 1. do 4. razreda, odnosno, 500 kuna od 5. do 8. razreda.


Svi zainteresirani zahtjeve će moći podnijeti od 22. kolovoza putem obrasca koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Grada ( www.makarska.hr ). Sve detalje Odluke kao i informacije o potrebnoj dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz Zahtjev mogu se naći na sljedećem linku:

 

Odluka o sufinanciranju nabave školskih udžbenika
 

makarska logo