15°C weather icon

Uspješna akcija komunalnog redarstva i kontakt policajaca

19.04.2009.

20.4.09.


Učestali vandalizam na našim ulicama potaknuo je komunalno redarstvo Grada Makarske na niz organiziranih akcija kako bi se razotkrili počinitelji. Višednevna organizirana prismotra redarstva i kontakt policije, u nedjelju u 2,00 sata, rezultirala je zaticanjem počinitelja u direktnom činu paljenja kontejnera kod OŠ Stjepana Ivičevića, Makarska. Čak 4 puta u samo 2 mjeseca počinitelji su uspjeli proći nekažnjeno u svojim neobjašnjivim djelima.
U ovom događaju zatečeno je 5 maloljetnih osoba, od kojih su 3 pripraćene u policijsku postaju. Imajući u vidu da se radi o maloljetnicima, odmah su pozvani roditelji te se nastavlja krim-obrada, a postoje osnovane indicije te se svi protekli vandalizmi vezani za paljenje dovode u vezu sa zatečenim maloljetnicima.
Odličnom suradnjom komunalnog redarstva i policije u zajednici nastavljaju se aktivnosti u cilju prevencije i razotkrivanja počinitelja drugih vandalskih radnji, o čemu smo izvještavali do sada. Nastavljaju se i akcije MAKARSKA SIGURAN GRAD – VIKEND BEZ ALKOHOLA već sljedećeg vikenda, kada će komunalno redarstvo opet dijeliti informativno- promotivni letak i to zatečenim osobama prilikom konzumacije alkohola na javnim površinama.
Cilj poduzetih radnji od strane gradske uprave, uz podršku PP Makarska, je očuvanje sigurnosne situacije u gradu, koja je po svim statistikama dovoljna da uputimo poruku da je Makarska – siguran grad!

makarska logo