- weather icon

Uskoro program „Makarskog ljeta 2012.“

17.05.2012.

18.5.2012.

Najveća makarska kulturno-zabavna manifestacija odvija se u razdoblju od lipnja do rujna, u organizaciji Grada Makarske i Turističke zajednice Grada. Klapske večeri, pop-rock koncerti, večeri folklora, kazališne predstave, koncerti klasične glazbe, zabavni koncerti - samo su mali dio priče kojim se može dočarati makarski ljetni ambijent!
Svečano otvaranje Makarskog ljeta 2012. upriličit će se na prvi dan kalendarskog ljeta - 21. lipnja. Program koji će obuhvatiti pedesetak događanja trajat će sve do 2. rujna i završiti tradicionalnim 'After partyjem' na spomeniku na Glavici.
S obzirom da su proračunska sredstva za organizaciju programa smanjena na 200.000 kuna i sam program je „škrtiji“ nego dosadašnjih godina. Bez obzira na tu činjenicu, Odjel za društvene djelatnosti Grada Makarske se, kao i dosadašnjih godina, pobrinuo zadovoljiti različite ukuse naših sugrađana i gostiju – posjetitelja kulturno-zabavnih manifestacija Makarskog ljeta. Tako već i prije službenog podizanja zastave – za vikend od 15. do 17. lipnja 2012., pozornica Ljetnog kina po prvi put će ugostiti 'Festival mediteranskog filma'.
Ribarske će se večeriodržavati petkom na Plišćevcu, a neće izostati ni velika fešta u sklopu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. 'Noć Kalalarge' planirana je za „srce sezone“ - 2. kolovoza (kada će zasigurno u našu najstariju ulicu privući brojne turiste) uz nastup prošlogodišnjih pobjednika Festivala klapa uz mandoline i gitare – Klape „Sol“. Nakon prošlogodišnje izvrsne prezentacije makarskih proizvoda i ove će se godine 29. lipnja održati 'Fjera sv. Petra' i 'Sajam makarskih proizvoda'. Folklorne večeri tradicionalno će popuniti nastupi makarskog folklornog ansambla 'Tempet' i njihovih gostiju, te vinkovačkih 'Šumara'.
Tvrtka Pefectus Promo, kao i prošle godine u svojoj će režiji organizirati 3 kazališne predstave. Klapske večeri su utorkom, a vraćaju se na Trg Tina Ujevića.


Ovom manifestacijom (koja datira od 1994. godine, a kojoj su prethodile "Podbiokovske večeri") nastojimo, uz povećanu kvalitetu turističke ponude, očuvati i dalje predstavljati simbole ovdašnje tradicijske baštine. Manifestacija je izuzetno praćena od domaćih i stranih posjetitelja, a želja nam je predstojeće događaje - vrijedne u kulturnom i turističkom smislu ne samo za grad, već i županiju i državu - organizirati na zavidnoj razini.


makarska logo