20°C weather icon

Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava: Projektu „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj!“ 4,4 milijuna kuna

17.01.2019.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce Anela Židić potpisala je  15. siječnja u Zadru ugovor o dodjeli 4,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj!“. Svečano uručivanje ugovora održano je u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) sa 100 postotnim udjelom financiranja, a svečanoj dodjeli nazočila je i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.  Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava uručeni su za osam prijavitelja, a potpisani su na temelju sedme Odluke o financiranju ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ukupne vrijednosti od 52.451.689,39 kn. Ispred Grada Makarske svečanosti u Zadru nazočio je i zamjenik gradonačelnika Makarske Dražen Nemčić.

 

 

Pozivom „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ želi se postići veća dostupnost, kvaliteta i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključenom u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju te unaprjeđenje kvalitete rada odgojitelja i drugih stručnih suradnika poput pedagoga, psihologa i stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila.

 

 

Projekt ''ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj!“ za Dječji vrtić Biokovsko zvonce i Grad Makarsku pripremila je i prijavila  Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA. Cilj projekta je doprinos usklađivanju poslovnog i obiteljskog života roditelja uvođenjem novih usluga produljenog i smjenskog te unapređenja postojećih usluga rada DV Biokovsko zvonce čime se pridonosi razvoju predškolskog odgoja u gradu Makarskoj te u konačnici demografskoj obnovi RH. Vrijeme provedbe projekta je 24 mjeseca.

 

 

Ciljane skupine projekta obuhvaćaju 6 vrtića i 14 skupina, 109 djece uključeno u produženi rad vrtića, 19 djece uključenih u smjenski rad, 13 novozaposlenih odgojitelja, 3 nova stručna suradnika( logoped, edukacijski rehabilitator i kineziolog) pomoćni kadar: spremačicu i kuharicu, dok će dodatno  25 odgojitelja i stručnih suradnika poboljšati svoje profesionalne kompetencije pohađanjem stručnih edukacija.

 

 

Projekt izravno doprinosi poboljšanju situacije djece čiji roditelji novim radom vrtića imaju mogućnost uskladiti svoje radno vrijeme sa radnim vremenom vrtića, nezaposlenim odgojiteljima koji dobivaju mogućnost zapošljavanja kao i postojećem stručnom kadru vrtića koji će unaprijediti svoja znanja i vještine te na taj način poboljšati kvalitetu rada vrtića.

 

 

Osim navedenog, projektom će se unaprijediti i dva posebna programa: sportski program i program s djecom s teškoćama. Čak 579.537,42 kn predviđeno je za nabavu novog namještaja i didaktičke opreme za svih 6 vrtićkih objekata.

 

 

Nakon projekta “Energetske obnove zgrade vrtića Ciciban” (2,4 milijuna kuna), sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i projekta “Sanacije i opremanja fiksnom opremom dječjeg vrtića Ciciban“ (219.243,00 kuna) sufinanciranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ovo je treći i ujedno najveći projekt koji je pripremljen za Dječji vrtić Biokovsko zvonce.

 

makarska logo