25°C weather icon

Ugovore o stipendiranju potpisalo 35 studenata: Gradonačelnik najavio i dodjelu sportskih stipendija

28.12.2018.

Grad Makarska cijeni i nagrađuje studente koji postižu izvrsne rezultate. Na svečanosti u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Jure Brkan potpisao je ugovore o stipendiranju s 35 studenata.

 

- Grad Makarska omogućava što bolji život svim građanima. Cijenimo izvrsnost, a naši mladi koji su zaslužili stipendije, postigli su to svojim trudom i radom. Čestitam im jer su svojim ocjenama omogućili dobivanje stipendije. I u budućnosti ćemo biti široke ruke i broj stipendija ćemo povećati na 40. Na temelju Pravilnika o dodjeli sportskih stipendija omogućit ćemo i pet sportskih – naglasio je gradonačelnik Jure Brkan. Pozvao je studente da se po završetku studija vrate u Makarsku te svojim znanjem i vještinama pridonesu kvalitetnom životu grada.

 

Čestitkama se pridružila Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Grada Makarske, zaželjevši mladim Makaranima da opravdaju povjerenje i na fakultetima budu što bolji.

 

Novi stipendisti su: Magdalena Medić, Iva Jelavić, Marijo Knezović, Marta Han, Marta Glučina, Katrin Minea Mihaljević, Anđela Šućur, Zvonimir Družianić, Neven Radalj, Dora Barać, Ivo Vučko, Petar Marče, Ana Bokšić, Bepa Pavlić, Matea Katavić, Tina Grgasović, Mihovila Ivanda, Karlo Glavičić, Ivana Galić, Magdalena Beroš Koren, Lirija Roso, Monika Alvir, Martina Roso, Matea Jurić, Andrea Marče, Maro Rica, Ivan Siciliani, Ivana Ana Perić, Marko Andrijašević, Ana Marče, Petra Vuković, Lucija Tubić, Neda Lalić, Ivana Selak.

 

Inače, Pravilnikom o stipendiranju 8 studenata ih prima na temelju kriterija uspješnosti, 15 se školuje za deficitarna zanimanja, 8 na temelju slabijeg imovnog statusa, a 4 studenta pohađaju Umjetnički sveučilišni studij. Svatko od njih 35 mjesečno će primati stipendiju od tisuću kuna i to deset mjeseci u akademskoj 2018./2019. godini. Za studentske stipendije u Gradskom proračunu je osigurano 350 tisuća kuna.

 

J. Morović

makarska logo