3°C weather icon

Udruga MIKE objavila Natječaj za STIPENDIJU MIKE u iznosu od 10,000 kuna!

17.07.2014.

Već drugu godinu zaredom Udruga MIKE raspisujeNatječaj za dodjelu stipendije u iznosu od 10.000,00 kuna učeniku ili učenici s područja grada Makarske za upis na visoka učilišta. Cilj raspisivanja ovog Natječaja jest motivirati i osvijestiti buduće studente/ice našeg grada o važnosti njihove uloge u aktivnom razvoju i promidžbi lokalne zajednice.

 Udruga Milan Ožić Mike isplaćivat će mjesečnu potporu u iznosu od 1.000,00 kn u obliku 10 redovitih isplata, u razdoblju od listopada 2014. godine do srpnja 2015. godine, dok se od stipendista/istice u svojem akademskom i društvenom angažmanu i djelovanju očekuje promidžba rada Udruge i grada Makarske u mjestu studiranja, kao i potpora gradskih projekata s ciljem promicanja humanosti i znanja.
Prema kriterijima Udruge MIKE idealan kandidat/kinja, tj. budući stipendist/ica je osoba koja voli i poznaje svoj grad, osoba koja je aktivna u nekoj od gradskih udruga ili s volonterskim iskustvom, osoba koja je svjesna problema u lokalnoj zajednici i koja je svjesna da svaki pojedinac može doprinijeti rješavanju istih, ali i općenito razvoju zajednice.
Svi koji se javljaju na Natječaj za dodjelu stipendije, uz potrebnu dokumentaciju trebaju popuniti obrazac prijavnice, koja je ujedno i osnovni dio prijave i koja nosi najveći broj bodova uz intervju.
Pravo na sudjelovanje na Natječaju imaju učenici/ice koji/e su: državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području grada Makarske najmanje 5 godina i koji su završili prethodne razrede srednje škole s prosjekom najmanje 3,50. Rok za prijavu je 30. rujna 2014. godine.
Ako stipendist/ica bude uspješna i ako bude zadovoljila kriterije Ugovora, Udruga će je pratiti sve godine njezina studiranja, što je vrlo motivirajuća činjenica ove stipendije kao i kako kandidat/kinja može biti korisnik/ca i neke druge stipendije!
Natječaj je raspisan u lokalnom tjedniku Makarska kronika, koja je ujedno i medijski pokrovitelj projekta Stipendija MIKE, a može se, kao i obrazac prijavnice, preuzeti i na internetskim stranicama Udruge www.udrugamilanozic.hr .
 
 
Udruga Milan Ožić Mike
 

makarska logo