5°C weather icon

Udruga 'MI': Od 9. veljače počinje ciklus edukacija 'Mala škola za udruge'

28.01.2016.

Udruga 'MI' u okviru Programa STEP najavljuje novi ciklus edukacija 'Mala škola za udruge'. Troškove edukacije koja će se održavati u prostorijama udruge Sinjska 7, Split pokriva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva (Program Step). Mala škola za udruge održavat će se jednom tjedno s trajanjem od 3 sata (utorkom od 10.00 do 13.00), a prvi termin je 9. veljače 2016.


Edukacija se sastoji od 10 modula koji će pokrivati najvažnije teme iz rada udruga:
1. Uvod u rad organizacija civilnoga društva, uloge u organizaciji, Mogućnosti financiranja udruga,
2. Izrada problemskog stabla,
3. Logička matrica,
4. Proces izrade projektnog prijedloga,
5. Proces izrade projektnog proračuna,
6. Projektni menadžment, izvještavanje, praćenje, evaluacija,
7. Odnosi s javnošću,
8. Volonterstvo,
9. Društveno poduzetništvo,
10.Vidljivost, internet, društvene mreže, baze podataka, Registracija u sustave PADOR / PIC.


Radionice su namijenjene predstavnicima neprofitnih organizacija i jedinica lokalne/regionalne samouprave iz Splitsko-dalmatinske županije. Prijava je moguća jedino putem e obrasca, a Udruga 'MI' zadržava pravo selekcije polaznika. Maksimalni broj polaznika je 12.


Nakon isteka roka za prijavu svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatima selekcije najkasnije dva dana prije početka planiranog termina. Polaznici Male škole obvezuju se prisustvovanju cjelokupnom ciklusu predavanja (svih 10 termina) o čemu će morati donijeti potvrdu organizacije/institucije ispred koje se prijavljuju!Za one koji se ne uspiju prijaviti, bilo da im ne odgovara vrijeme ili mjesto održavanja (npr. prostorije nisu pristupačne za osobe s invaliditetom) ili radi selekcijskog postupka ne budu primljeni (ukoliko bude prijavljeno više sudionika od maksimalnog broja), Udruga 'MI' će izaći u susret putem organiziranja besplatnog individualnog savjetovanja


Prijave se rade isključivo putem online prijavnice koja je dostupna OVDJE.
www.programstep.info

makarska logo