14°C weather icon

Udruga kuhara Makarskog primorja

Udruga kuhara Makarskog primorja

Udruga kuhara Makarskog primorja

 
Udruga kuhara Makarskog primorja je dobrovoljna, samostalna, izvanstranačka i neprofitna Udruga. Udruga je član Kuharskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, ima deset članova, a osim redovnih članova koji su profesionalno usko povezani uz kuharsku ili slastičarsku struku Udruga ima i potporne članove koji mogu biti sve osobe koje žele podržati rad Udruge.
 
Udruga je osnovana 13. ožujka 2012. godine. Temeljni cilj Udruge je udruživanje profesionalnih kuhara i slastičara te polaznika ugostiteljsko-hotelijerskih škola svih stupnjeva kako bi se postigla veća afirmiranost struke te ostvarili bolji socijalni, ekonomski i profesionalni uvjeti djelovanja kuhara i slastičara. Posebni je pak cilj Udruge očuvanje i afirmacija bogatog kulinarskog povijesnog nasljeđa.
 
Glavne aktivnosti Udruge su organizacija revija i natjecanja u kojima će se vrednovati kulinarske vještine, sposobnosti i inventivnost, a sve s ciljem što bolje afirmacije turističkog razvoja i prepoznatljivosti kuhinje Makarskog primorja, organizirano i redovito okupljanje članstva, organizacija tematskih rasprava, predavanja i javnih tribina, proširivanje profesionalnih i tehničkih znanja članstva iz područja ugostiteljstva i hotelijerstva, poticanje druženja i razvoj humanih i plemenitih odnosa među članstvom, sudjelovanje na kulinarskim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, usavršavanje i stručno osposobljavanje članova organizacijom seminara ili upućivanjem članova na razne oblike školovanja.
 
KONTAKT:
Rusmin Husičić
+385915294899

e- mail: rusmin.husicic@hoteli-baskavoda.hr 

makarska logo