11°C weather icon

Udruga Foton

Udruga Foton

UDRUGA Foton

Program Foton osmišljen je kao poticaj razvoju vizualne komunikacije kroz "Dane fotografije" u Makarskoj koji će se održavati dva puta godišnje, jednom sredinom ljeta i drugi put sredinom studenog svake godine.

 

Foton je elementarna čestica svjetlosti i tako početak stvaranja fotografije; bez fotona nema svjetla, bez svjetla nema fotografije kao ni vizualnih podražaja koje poznajemo već od trenutka kad otvorimo oči. Simbolično, foton je ideja koja spaja ljude, energetska točka koja pokreće kreativne procese.

 

Uspostavljanjem interaktivnog odnosa između autora različitih profila i publike zainteresirane za taj oblik umjetničkog izražavanja, stvara se prostor za preispitivanje i definiranje uloge koju fotografija danas ima u umjetničkom i svakodnevnom životu. Ovako se podiže svijest o snazi fotografije 21. stoljeća jer je dostupna i zanimljiva svima zbog svoje neposrednosti i realnosti. Upravo je to veliki potencijal vizualne komunikacije u suvremenom društvu. Foton želi proširiti obzore, otvoriti nam oči, usmjeriti nas da promatramo i slušamo više, da preispitujemo sve što poznajemo i stvaramo nove ideje.

 

Raznolikost izložbi, predavača i sudionika naglašava kako je fotografija medij koji nudi puno mogućnosti, koji spaja sve autore, amatere i profesionalce, u istoj ideji stvaranja i djelovanja u trenutku koji postaje fizički prisutan kao produkt te akcije, intuicije i nagona.

 

KONTAKT:

Vice Rudan

+38598541572

e-mail: vice.rudan@gmail.com

Internet adresa: https://www.facebook.com/foton.makarska/

makarska logo