0°C weather icon

U povodu Dana Grada organiziran prijem za devet delegacija gradova prijatelja: Makarska i Olomouc potpisali pismo namjere o suradnji

25.10.2016.

I ove godine Grad Makarska je u povodu proslave Dana grada ugostio devet delegacija gradova prijatelja: delegaciju Grada Đakova na čelu s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem, delegaciju Općine Kavdarci, delegaciju Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, delegaciju Općine Stari Grad Sarajevo na čelu s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, delegaciju Grada Sarajeva, delegaciju Grada Roseta degli Abruzzi, delegaciju Općine Travnik na čelu s načelnikom Admirom Hadžiemrićem, delegaciju Grada Novigrada na čelu s gradonačelnikom Anteom Milosem te delegaciju grada Olomouca na čelu s gradonačelnikom Antoninom Stanekom.

U gradskoj vijećnici u nedjelju popodne gradonačelnik Makarske Tonći Bilić i gradonačelnik Olomouca Antonin Stanek potpisali su pismo namjere kojim potvrđuju da su suglasni na uspostavljanju suradnje koja se do sada temeljila na kulturnom aspektu. U budućnosti, Makarska i Olomouc, između ostalog, radit će na uspostavljanju kontakata između kulturnih i obrazovnih institucija te sudjelovanju stanovnika, a posebno mladih, u uzajamnim sportskim i mnogim drugim događanjima.

Uzimajući u obzir veliki turistički potencijal oba grada, radit će se na poboljšanju interakcije u ekonomskom sektoru s naglaskom na turizam, u svrhu potpore i realizacije aktivnosti koje promiču turizam i kulturno nasljeđe. Poseban naglasak stavlja se na socijalna pitanja i razmjenu pozitivnih iskustava obaju partnera s ciljem poboljšanja kvalitete života,  dogovor je koji su potpisali gradonačelnik Makarske i Olomouca.

Nakon potpisivanja pisma namjere o suradnji sa Gradom Olomoucom, u gradskoj vijećnici održano je i primanje za sve delegacije gradova prijatelja na kojem su predstavnici gradova prijatelja gradonačelniku i predsjednici Gradskog vijeća uručili prigodne poklone, te čestitali Dan grada.

                                                                                       

makarska logo