15°C weather icon

U petak 3. sjednica Gradskog vijeća

17.10.2017.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske, 3. po redu, održat će se u petak, 20. listopada u gradskoj vijećnici, s početkom u 10,00 sati. Uz zapisnik sa prethodne sjednice, na dnevnom redu naći će se još dvadeset i pet točaka.


Gradski vijećnici raspravljat će o godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna za 2016., izvještaju o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2017., rebalansu proračuna za 2017. i projekcijama za 2018. i 2019. te izmjenama i dopunama Odluke o izvršenju proračuna za 2017. godinu.


Pred vijećnicima će se naći i odluka o zaduženju za kupnju zemljišta za izgradnju javnog trga na Zelenki(južno od crkve Kraljice mira) te o stavljanju van snage odluke o kupnji istog zemljišta iz ožujka 2017. i raskidu kupoprodajanog ugovora.
Na dnevnom redu naći naći će se i dvije točke vezane za otkup zemljišta: odluke o suglasnosti za otkup zemljišta u trasi prometnice Ulice Europske zajednice, sa jugoistočnim odvojkom iste te za otkup zemljišta za parking kod dvorane GSC-a Makarska.
Na sljedećoj sjednici raspravljat će se i o izmjenama i dopunama dvaju urbanističkih planova uređenja: UPU-a naselja Glavica i UPU-a naselja Zelenka 2.


Na 3. radnoj sjednici Gradskog vijeća Makarske raspravljat će se o promjeni Statuta Grada Makarske, rasporedu sredstava političkim strankama iz proračuna Grada Makarske u 2017., upućivanju prijedloga Skupštini županije Splitsko-dalmatinske za donošenje Odluke o preustroju Doma zdravlja županije Splitsko -dalmatinske na dva doma zdravlja te raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora.


Gradsko vijeće odlučivat će i o suglasnosti za davanje na korištenje Glazbenoj školi Makarska poslovni prostor u zgradi u vlasništvu Grada Makarske, na adresi Don Mihovila Pavlinovića 1 izravnom pogodbom, imenovanju promjenjivog člana Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru na području grada Makarske te izmjenama i dopunama Pravilnika o protokolu Grada Makarske.


Uz prijedlog Odbora za imenovanje ulica i trgova, na dnevnom redu su i rješenja o imenovanju Odbora za strateški razvoj i kapitalne investicije, Odbora za zdravstvo – osnivanje Doma zdravlja, Odbora za prostorno uređenje, Odbora za promet, Odbora za kulturu i umjetnost, Odbora za sport i obrazovanje i Odbora za javni red i mir.

 

 

makarska logo