21°C weather icon

U organizaciji Udruge 156. brigade HV-a: Vijenci s cvijećem u spomen na 27. obljetnicu smrti Mate Vladića

23.11.2018.

U organizaciji Udruge 156. brigade Hrvatske vojske danas je u Velikom Brdu polaganjem vijenaca uz spomen ploču obilježena 27. obljetnica smrti prvog poginulog pripadnika Hrvatske vojske s Makarskog primorja Mate Vladića. U nazočnosti obitelji i mještana, vijence s cvijećem položili su i pripadnici 156. brigade Hrvatske vojske na čelu s predsjednikom Stjepanom Kotarcem, gradonačelnik Makarske Jure Brkan, predstavnici Mjesnog odbora Veliko Brdo te pripadnici Prve dragovoljačke bojne.

Nakon riječi molitve koje je predvodio Marinko Mravičić, predsjednik udruge 156. brigade HV-a Stjepan Kotarac prisjetio se dana kada su prije 27. godina doznali za tužnu vijest o ranjavanju i pogibiji svog suborca te podsjetio kako je na inicijativu udruge prošle godine, u znak vječnog sjećanja na Matu Vladića, postavljena spomen ploča s njegovim imenom. Pozvao je sve nazočne na minutu šutnje za sve pripadnike 156. brigade HV-a i sve dragovoljce.

Spomen ploča s imenom Mate Vladića postavljena je 23. studenog prošle godine kada je održana i svečanost povodom preimenovanja Puta Velikog Brda u Ulicu Mate Vladića. Odluku je, na inicijativu Udruge 156. brigade HV-a, donijelo Gradsko vijeće čime je Grad Makarska odao dužnu počast prvom poginulom pripadniku Hrvatske vojske s Makarskog primorja.

makarska logo