24°C weather icon

U organizaciji JU Park prirode Biokovo: Počele radionice za djecu ''Upoznaj i istraži vodozemce i gmazove“

22.03.2019.

U organizaciji Javne ustanove ''Park prirode Biokovo'' od 19. ožujka počelo je održavanje edukativnih radionica ''Upoznaj i istraži vodozemce i gmazove'' namijenjenih djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole. Radionice se u prezentacijskom centru ''Adrion – srce planine'' održavaju svakog radnog dana od 9,30 sati sve do 29. ožujka, a voditeljica i autorica je Ivana Gabrić, stručna suradnica biolog – ekolog iz stručne službe Ustanove. U sklopu radionica djeca će se kroz zanimljiv interaktivan sadržaj upoznati sa ovom skupinom životinja, steći nova znanja  te primjereno svome uzrastu sudjelovati u istraživačkim aktivnostima u laboratorijskim uvjetima. 

 

 

Tijekom ožujka održat će se 6  radionica koje su unaprijed dogovorene sa vrtićkim skupinama i u kojima će sudjelovati oko 130 djece. Iz Javne ustanove potvrđuju kako će i sve ostale vrtićke i školske skupine od 1.- 4. razreda moći sudjelovati u istima prema prethodnoj najavi i dogovoru jer je cilj radionicama obuhvatiti što veći broj djece.

 

Ideja o održavanju radionica nastala je krajem prošle godine, nakon medijskih natpisa i panike koja je zavladala među zaposlenicima i roditeljima zbog pojave zmija u dvorištu Dječjeg vrtića ''Biokovsko zvonce''. Stručna služba Javne ustanove ''Park prirode Biokovo'' tada je, na poziv vrtića, izašla na teren, odredila upute za postupanje te u dogovoru s vrtićem predložila održavanje edukativnih radionica o gmazovima s našeg područja. Budući da se radionice održavaju u tjednu kada se obilježava Svjetski dan voda, odlučeno je da će se uz gmazove tematski obraditi i vodozemci.

 

U suradnji sa stručnjacima herpetolozima iz Udruge Hyla te Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije – "More i krš", Javna ustanova ''Park prirode Biokovo“ organizirat će i edukativno predavanje pod nazivom ''Zmije Makarske i okolice'' za zaposlenike vrtića i sve zainteresirane roditelje vrtićke djece.  Predavanje će se održati 30. travnja u 19.15 sati u dvorani Arte, a predavači su Ivona Burić, mag. oecol. et prot. nat. iz Udruge Hyla i Stjepan Makinić, savjetnik biolog u JU ''More i krš“.

 

makarska logo