16°C weather icon

U Novu 2011. godinu na trgu će nas uvesti DJ-evi Zoran Spajić i Mate Medić

27.12.2010.

28.12.2010.


Makarani, svi na
silvestarski disco fever!
IVONA ĆIRAK


Nakon dugogodišnje prakse zaduživanja zabavnjaka za svirku na dočeku za Novu, u 2011. godinu ćemo ući s poznatim makarskim DJ-evima Zoranom Spajićem i Matom Medićem. Pod sloganom 'Od longplejke do USB-a: 2011. te zove' na Kačićevom se trgu očekuje pravi disco fever. Jedino što može pomutiti planove je kiša koja je moguća ako je suditi po vremenskoj prognozama AccuWeather, prema kojoj se ravna Odjel za društvene djelatnosti. - Za 31. prosinca se najavljuje mogućnost malo kiše dok bi u prvom danu 2011. trebalo biti stabilno vrijeme. Sitna kiša ne bi trebala utjecati na doček jer je bina natkrivena, a ljude to neće omesti u tome da izađu u grad - rekla je Any Carević iz Odjela za društvene djelatnosti koja je preuzela organizaciju.
Za nadati se ipak da kiše neće biti ili da će svoje rominjanje završiti do početka dočeka koji se planira u 22 sata. U Novu će nas godinu Spajić i Medić postepeno uvoditi hitovima iz 70-tih, pa 80-tih, 90-tih…sve do future shocka, 'stapanja' s 2011., godinom u kojoj nas čekaju novi hitovi. Potpuni disco dojam trebao bi se postići i posebnom rasvjetom, vrhunskim light showom koji bi, ako se postigne dogovor s firmom Pro light, nesumnjivo višestruko podigao atmosferu. Hoće li light show biti, ovisi o novcu, ali dijelom i o vremenu jer u slučaju kiše light show nema smisla (ne može se proizvesti maglica potrebna za dojam). Firma Pro light pobrinula se, inače, i za rasvjetu u splitskoj areni u kojoj je lani nastupao poznati DJ Carl Cox.
- Vjerujemo da je ovo dobar izbor, a očito je da je takav trend i u drugim gradovima. Što se tiče izvođača do sada, mislim da se manje-više sve isprobalo osim ovakvog dočeka, a i financijski smo sve pokrili samo uz sponzorstva - rekla nam je Any Carević.
Ugostiteljski objekti Božićnog grada neće se uklanjati za silvestarsku noć.
makarska logo