20°C weather icon

U nedjelju 3. prosinca izbori za članove vijeća mjesnih odbora

30.11.2017.

U nedjelju 3. prosinca 2017. u Makarskoj će se održati izbori za članove vijeća mjesnih odbora - 2. po redu nesposredni izbori za mjesnu samoupravu koji se održavaju od osnivanja Grada Makarske.


Na predstojećeim izborima građani će birati svoje predstavnIke u 7 mjesnih odbora: Ratac – Zelenka, Bili Brig - Gorinka, Plaža – Sinikoša, Centar, Bidol – Vrpolje, Istok-Dugiš i Veliko Brdo. Vijeća mjesnih odbora broje 5 članova, a biraju ih građani čije je prebivalište na području tog mjesnog odbora. Kojem mjesnom odboru pripadaju, birači mogu provjeriti na Internet stranicama Grada Makarske www. makarska.hr i oglasnoj ploči Grada Makarske u Rješenju o određivanju biračkih mjesta. Jedina promjena u odnosu na mjesta glasovanja je da će biračko mjesto za Mjesni odbor Centar biti u prostoru bivše knjižare na Hrpini, a ne u prostoru bivšeg Borova na Kačićevu trgu, kao što je bilo na prethodnim izborima 2014. godine.


U nedjelju 3. prosinca birališta će biti otvorena od 7:00 do 19:00 sati, a glasovanje će biti omogućeno i biračima koji su se na biračkom mjestu našli u 19:00 sati.


U tijeku je izborna promidžba koja je započela objavom izbornih lista, a prestaje 24 sata prije dana održavanja izbora, odnosno sutra 1. prosinca 2017. godine u 24:00 sata.
Izborna šutnja počinje 2. prosinca 2017. u 24:00 sati, a završava na dan održavanja izbora, 3. prosinca u 19: 00 sati.


Biranje svojih predstavnika u mjesnoj samoupravi prilika je za svakog građanina da se uključi u odlučivanje o poslovima koji neposredno i svakodnevno utječu na njihov život. Jer mjesna samouprava može utjecati na uređenje naselja, pitanja stanovanja, zdravstva, predškolskog odgoja, regulaciju prometa i brojne druge teme važne za kvalitetu života u nekom kvartu.


Grad Makarska stoga poziva sve građane da u nedjelju 3. prosinca 2017. izađu na izbore za članove vijeća mjesnih odbora i iskoriste svoje ustavno pravo na sudjelovanje u lokalnim poslovima!

 

 

makarska logo