15°C weather icon

U Makarskoj 22. travnja start svjetske biciklističke utrke Tour of Croatia

18.04.2015.

U srijedu, 22. travnja u Makarskoj će startati svjetska profesionalna biciklistička utrka 'Tour of Croatia' – jedan od najvećih sportskih događaja u našem gradu i našoj zemlji. Službeni program na gradskoj rivi počinje u 11,00 sati, a utrka u 11,50 sati.
Čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih osam World Tour ekipa i jedna hrvatska, od 22. travnja do 26. travnja će kroz pet etapa prijeći 840 km, a o značaju ove utrke dovoljno govori činjenica da je tek stepenicu niže rangirana od Tour de Francea ili Giro d'Italia. Cijeli će događaj u stopu pratiti i kamere: uz Hrvatsku radioteleviziju sliku iz Makarske i Hrvatske uživo će diljem svijeta prenosit i Eurosport.
Na gradskoj rivi u Makarskoj biti će postavljena i pozornica na kojoj će, uz prigodni program, biti otvoren prvi 'Tour of Croatia'. Što se tiče makarskog dijela biciklističke rute, ona se nakon Obale kralja Tomislava nastavlja Franjevačkim putem i ulicom Stjepana Ivičevića prema Jadranskoj magistrali, te dalje prema Tučepima i Podgori. Iz Podgore biciklisti kroz Gornju Podgoru dolaze do ceste D512 (Vrgorac – Makarska), odakle se ponovo vraćaju u Makarsku. Utrka se Jadranskom magistralom, Dubrovačkom i Vukovarskom ulicom nastavlja dalje prema Brelima.
Za potrebe utrke dana 22. travnja 2015. za sav će promet biti zatvorena gradska riva, od križanja ulica Obala kralja Tomislava i Stjepana Radića. Isto tako biti će zabranjeno parkiranje duž cijele rive - Obala kralja Tomislava i Marineta.
Svi detalji vezanu za utrku bit će predstavljeni u ponedjeljak, 20. travnja na konferenciji za novinare koja će se održati u gradskoj vijećnici s početkom u 9,00 sati.
 

makarska logo